dr. Simicskó István honvédelmi miniszter tartott lakossági fórumot

“Kiállunk Európáért! Korábban is kiállítunk és ezután is kifogunk. Biztonságos ország vagyunk, aki nem akarja a migránsok bevándorlását és továbbjutását se! Ezt nem hagyhatjuk.” – mondta Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő a tegnap esti lakossági fórumon, melynek témája volt, hogy “Álljunk ki Magyarországért!”.

A nagy létszámú közönséget Aros János polgármester köszöntötte és nagyon örült, hogy ennyien ellátogattak a fórumra. Véleménye szerint ez azt jelenti, hogy nagyon sokakat érdekel városunkban is Magyarország sorsa, amiért tenni is kívánnak. Ezt követően Dr. Hörcsik Richárd szólt még néhány szót, majd átadta a mikrofont a lakossági fórum főszervezőjének, dr. Simicskó István honvédelmi miniszternek.

Előadásában elmondta, hogy az itt élőknek nagyon fontos a haza szeretete és védelme. Ez abból is látszik, hogy a Magyar Honvédség nagy része Kelet-Magyarországról származik. Majd kitért ara is, hogy mióta a bevándorlók megjelentek, azóta Európa biztonsági helyzete rengeteget romlott, hiszen keleti és déli irányból is egyszerre jelentkeztek és jelentkeznek a mai napig is kihívások. A zavargások és terrortámadások szinte mindennapossá váltak Európában, és ezek többségét az illegális bevándorlással érkezett migránsok követték el, ami azt jelzi, hogy van összefüggés van a tömeges illegális migráció és a nemzetközi terrorizmus között. A honvédelmi miniszter azt is elmondta, hogy az elmúlt két évben több, mint 420 ezer migráns haladt át hazánkon, ezzel együtt közel 1000 potenciális terrorista személy érkezhetett Európába. Mint mondta, sokak nem nézték jó szemmel a határon épült kerítéseket, de ezek igen is indokoltan lettek felállítva, hiszen így Magyarország (később a visegrádi országokkal és a déli határral szomszédos országokkal együtt) valamelyest megtudta állítani az illegális bevándorlási hullámot. A miniszter előadásában még ismertette a Honvédség eddig elér eredményeit, és minden megjelentet bátorított arra, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban.

Feltöltő

Fel