Krosnói hivatalnokok látogatása Sárospatakon

Néhány héttel ezelőtt segítségkéréssel kereste meg a Krosnói önkormányzat Sárospatak Város Önkormányzatát. A lengyel testvérváros hivatalnokainak szerette volna bemutatni a helyi ügyintézést és azt, hogy miként is működik nálunk Magyarországon, azon belül pedig városunkban, mint járási székhelyen a közigazgatás, és annak megoszlása (mind járási, mind önkormányzati szintű ügyfélfogadás vonatkozásában). A város önkormányzata szívesen tett eleget a kérésnek.

dr. Vitányi Eszter jegyző elmondta, „Azért is fontos hogy városunkra esett a választásuk, mert hasonlóan ők is, egyben helyi önkormányzatként és járási székhelyként is tevékenykednek. Kíváncsiak voltak arra, hogy a mi esetünkben az állami és az önkormányzati feladatok, illetve az ügyfeleknek a kiszolgálása hogyan történik és hogy mégis milyen feladatmegosztásban dolgozunk. Voltak konkrét példák is amelyek külön érdekelték őket.

Segítséget kértünk a Kormányablak bemutatására a Járási Hivataltól, ők pedig készségesen vezettek minket körbe, bemutatták a rendszerük működését, elmondták, hogy milyen feladatokat is végeznek. A lengyel hivatalnokok számára újdonság volt a Kormányablak és annak működése is, nagyon meglepődtek azon, hogy mennyi ügyet lehet itt egy helyen belül elintézni.”

A delegáció tagjai pozitív véleménnyel voltak a sárospataki ügyintézésekről, hasznos volt számukra a látogatás.

Feltöltő

Fel