50 év, 50 program – felhívás!

Sárospatak életében meghatározó szerepet tölt be a következő, 2018-as év. Az újra várossá nyilvánítás 50. évfordulóját ünnepli majd a település. Ennek apropójából az Önkormányzat a lakosság segítségét kéri!

Jövőre lesz ötven éve – 1968. augusztus 20-án – hogy Sárospatak visszakapta a városi rangot. Az Önkormányzat méltóképpen szeretne megemlékezni erre a jelentős eseményre.  Sikora Attila elmondta:

„Az ünnepi év programjainak szervezésére megalakult egy csapat, akik már nagyvonalakban elkészítették a jövő évi terveket.

Azonban szeretnénk két dologban a lakosság segítségét is kérni.
Az egyik
, hogy ha vannak olyan civil szerveztek, egyesületek, klubbok, szakosztályok akiknek van ötlete, hogy milyen ünnepséget, rendezvényt szeretne tartani ebben a jubileumi évben, az ne habozzon, adja tudomásunkra. Az ötleteket pedig megpróbáljuk belecsatolni a már meglévő városi programok közé.

A másik pedig, hogy kérjük a lakosságot, hogy akinek van az elmúlt ötven évről tárgyi emléke, fotója, bármi nemű dokumentációja, azt bocsássa rendelkezésünkre. Szeretnénk ezekből egy albumot készíteni és egy kiállítást szervezni. Természetesen mindent visszajuttatunk a tulajdonosoknak, a fotókat scanneljük!
Kérném azokat, akiknek vannak ilyen emlékei, hozzák be a Polgármesteri Hivatalba és keressék meg vele Vighné Fehérvári Zsuzsannát (ő az egyik koordinátora a programoknak), vagy küldjék el számára e-mailbe, a vighzsuzsi@sarospatak.hu címre. Zsuzsa tud scannelni is!”

A 2018-as évről picit bővebben:
Sárospatak Város Önkormányzata 2018-ban szeretne ötven olyan programot megvalósítani, támogatni amely valahogyan kötődik a jubileumhoz. Természetesen ebben lesznek és már vannak is olyan programok, amelyek régen működnek, de ezek mögé támogatólag áll majd az Önkormányzat, így része lesz az ünnepségsorozatnak.

Feltöltő

Fel