Erdélyi tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! program keretében kiírt pályázatán az intézmény 2.160.000 Ft támogatást nyert. A tanulmányi kiránduláson 36 tanuló, a projektvezető és 3 kísérő pedagógus vett részt. Az utazást alapos előkészítés előzte meg, ahol a hetedikes diákok megismerték a látogatások helyszíneit, nevezetességeit, sok érdekességet tudhattak meg a magyarság kultúrájáról.

A tervezett útvonalon haladva, (Nagyvárad, Nagyszalonta, Körösfő, Tordaszentlászló, Torda, Szováta, Kolozsvár, Madarasi Hargita, Zeteváralja, Gyergyói – medence, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Csíksomlyó, Csíkszentmárton, Tusnádfürdő, Farkaslaka, Korond) nagyon gazdag programokat sikerült megvalósítani, amelyet a gyönyörű idő tett még csodálatosabbá.  Körösfőn Sárospatak testvértelepülésén szívet melengető találkozásra került sor a Kós Károly Általános Iskola igazgatójával és tanulóival, ahol számos barátság is született.

Ez az út nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy megismerkedjenek a katolikus iskola diákjai Erdéllyel és találkozhassanak ott élő magyarokkal. Feledhetetlen szép napokat éltek meg a tanulók és kísérőik a festői szépségű magyarlakta vidéken.

Kissné Murányi Andrea
igazgató

Feltöltő

Fel