Kutatók Éjszakája a Comenius Campuson

A „Kutatók Éjszakája” elnevezésű rendezvénysorozatra 2005 óta minden szeptember utolsó péntekén kerül sor. Az Európa-szerte megszervezésre kerülő, elsősorban a természettudományos érdeklődést felkeltő eseményekhez az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa is minden esztendőben csatlakozik.

2017-ben a kisdiákok számára szervezett programunk olyan népszerűnek bizonyult, hogy helyhiány miatt nem tudtunk minden érdeklődőt fogadni – ők ígéretet kaptak arra, hogy jövőre biztosítjuk számukra a részvételt.

A Comenius Könyvtárban kódok feltörése és érdekes rejtvények megfejtése jelentette a diákok számára a kihívást. A hipnotizáláshoz kapcsolódó, személyes aktivitást kívánó műhely az idén is maximális létszámmal működött – a téma természetéből adódóan max. 15 fős, kiscsoportos foglalkozásra kerül sor évről évre.

A lovaglást népszerűsítő előadás a zempléni lehetőségeket mutatta be, zárásként pedig a hagyományosnak tekinthető, minden esztendőben csodálatos élményre lehetőséget biztosító „égbolt-kémlelés” színesítette a programot.

Jövőre is várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Feltöltő

Fel