Fóliasátor bővítés a Kommunális Szervezetnél

Sárospatak Város Önkormányzata 2017. évben is sikeresen pályázott a mezőgazdasági növénytermesztés, mint ráépülő közfoglalkoztatási programra, ennek részeként került bővítésre a Sárospataki Kommunális Szervezet telephelyén a 2013. évben elsőként telepített fóliasátor.

A fóliás növénytermesztés beindítása ebben az évben történt, majd évről évre fokozatosan egymásra épülve történtek a fejlesztések.

Az első évben egy 44 méter hosszú és 10 méter széles duplafalú légbefúvásos sátor került megépítésre, a következő évben épült meg egy azonos típusú, 60 méter hosszú fóliasátor, amellyel 1040 m2-re növekedett a fóliás növénytermesztés területe.

Ezt követően került sor egy ár-apály rendszerű gördülő asztalos berendezés telepítésére a kisebb sátorban, ezzel egyidejűleg pedig ugyanezen sátorban egy hagyományos rendszerű fűtési rendszer is kiépítésre került, ami 2017-ben már lehetővé tette, hogy a kandeláberes növényeinket magunk neveljük, ezzel jelentős költségmegtakarítást elérve.

Az idei fázisban szeptember hónapban került sor a kisebbik sátor 16 méterrel, azaz 160 m2-el történő bővítésére, ennek beruházási költsége 4,7 millió Ft volt, így a jövőben már 2 db egyenként 600 m2-es fóliasátorban tud a Kommunális Szervezet intenzív hajtatás keretében növénytermesztést végezni, korai karalábéval, fejes salátával, hónapos retekkel ellátni a közétkeztetés igényeit.

Feltöltő

Fel