Új tehergépjárművel gazdagodik a Kommunális Szervezet

A hó végi testületi ülés előtt ismét egy rendkívüli eset miatt kellett összegyűlnie a város képviselőinek. A Kommunális Szervezet kérelemmel fordult az önkormányzathoz, ugyanis megkezdték a téli felkészülést, átnézték eszközeiket is és a gépparkjukat is. Ebből kiderült, hogy a meglévő járművük sajnos már nem lesz megfelelő a télre. Így egy új gépet kell beszerezniük, melyhez az Önkormányzat támogatását kérték. A részletekről Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

„A Kommunális Szervezet jelezte, hogy a gépparkjuk elöregedett és jelenleg csak egy olyan autóval rendelkeznek a téli munkákra, amely már nem biztos, hogy kifogja őket szolgálni a hidegebb időjárásban. Így kértük igazgató urat, keressen egy olyan járművet, amely a téli hó-eltakarítási és síkosság-mentesítési feladatok biztonságosan ellátja. Hogy ez az autó a téli szezonra már üzemképes legyen, időben meg is kell vásárolni, ezért kellett most erről rendkívüli testületi ülés keretein belül döntenünk.

Sikerült megfelelő járművet találni. Egy MAN típusú, 4×4 öszkerékmeghajtású, 250 lóerős tehergépkocsiról van szó, amely sószóró és egy hóeke adaptereket is kap, melyek tökéletesek lesznek a téli időszakra. Ha ezekre később nem lesz szükség, akkor – mivel az autó többfunkciós – a nyári időszakban platós felszereltségével bármilyen szállítási feladatot el tud látni, a KCR daruval önmagával kapcsolatos, de bármilyen más rakodási feladatot elvégez, szükség szerint aszfaltszállításra is alkalmazható.

Testületünk természetesen támogatta a bruttó 18 millió forintos beruházást, mely így a teljes téli munkákat el tudja látni. Az autó Németországból 2-3 héten belül megérkezik” – mondta Sikora Attila.

Feltöltő

Fel