Péntektől ismét régi helyén a Járási Hivatal!

Közel tíz hónap alatt újult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Sárospataki Járási Hivatalának épülete. Az ünnepélyes átadásra szeptember 29-én kerül majd sor, jelenleg pedig a takarítási munkálatok folynak, illetve a héten megkezdődik a visszaköltözés is.

Dr. Komáromi Éva elmondta, „Nagy örömünkre a befejezéséhez közeledik a Járási Hivatal épületének felújítása. Terveink szerint ezen a héten csütörtökön és pénteken megkezdjük az épületbe a visszaköltözést. Ennek első eleme, hogy az informatikai eszközeinket szerelik be, majd természetesen utána megérkeznek a munkaállomások és a munkatársak is. Most már az utolsó simítások folynak az épületben, nagy erőkkel folyik a takarítás annak érdekében, hogy a héten visszaköltözhessünk”.

Tavaly november 1-ét követően megtörtént a kiköltözés és átadásra került munkaterület.

„Az azóta eltelt, csaknem tíz hónap alatt az épület teljes energetikai korszerűsítésen esett át, új légtechnikai rendszer került kiépítésre, a teljes épületre – már ahol lehetett a műemléki jelleg miatt – hőszigetelés és hőszigetelő vakolat került, illetve valamennyi nyílászárót is kicserélték. A kivitelező nagy gondot fordított arra, hogy a homlokzatmegújítás keretében az épület műemléki jellegét, a kora barokk stílus jegyeit, színeit és összhatását visszaadja. Ezért régész vezetése mellett folyt a munka és a műemlékfelügyelet is többször a helyszínen illetve rajzok, fotók alapján is egyeztetett a kivitelező céggel. Így sikerült elérni azt, hogy az épület ismét, hosszú évtizedekre a városnak egy meghatározó épülete legyen, mind funkcionalitásában mind pedig látványában” – mondta a járási hivatal vezetője.

A Kormányablak a költözés ideje alatt is zavartalanul működik majd, míg a Járási Hivatalban – mint ahogy eddig is – a csütörtöki nap ügyfélmentes, így nincs ügyfélfogadás, míg pénteken a remények szerint már minden és mindenki a régi helyén lesz majd, hogy fogadhassa a lakosokat. Ha esetleg mégis csúszás lenne, akkor jövő hét hétfőtől (szeptember 25-től) zavartalanul működik majd az ügyfélfogadás.

Feltöltő

Fel