Évkezdés az óvodában

A 2017/18-as nevelési évet sok-sok változással kezdtük a Carolina Óvoda és Bölcsődében – nyilatkozta Lendvainé Szendrei Ágnes, az intézmény vezetője.

Augusztus végén – nyugdíjba vonulás miatt – 3 kolléganőtől köszöntünk el: Braun Béláné, Éva nénitől, Hubainé Józsa Magdolna, Magdika nénitől és Szemán Józsefné, Erzsike nénitől. Helyükre, valamint további pedagógiai asszisztensi és dajkai álláshelyekre összesen 7 új dolgozót vettünk fel intézményünkbe, akik a 2017. augusztus 31-i tanévnyitó értekezleten kerültek bemutatásra a kollektívának. Valamennyi új dolgozó rendelkezik az álláshely betöltéséhez szükséges végzettséggel, sőt magasabb szakmai, pedagógiai képesítésekkel is.

Az intézményben a jelen nevelési évet 254 óvodás, 36 bölcsődés gyermekkel, valamint 39 óvodai és 8 fő bölcsődei dolgozó foglalkoztatásával kezdjük.

A nyár folyamán új pedagógiai programot és hozzá aktualizált dokumentációt készítettünk. Az új nevelési programunk – az óvodai nevelés országos alapprogramjának keretein belül – lehetőséget nyújt a megújult nevelőtestületünk fiatal óvodapedagógusai számára új pedagógiai szemlélet, korszerű nevelési módszerek bevezetésére, kipróbálására.

2017. szeptember 15-én (pénteken) délelőtt a gyerekekkel és a szülőkkel együtt megnyitottuk a 2017/18. nevelési évet, amely egyben az óvoda átadásának 7. évfordulója is.

Az elmúlt 7 év eredményeképpen az intézmény tovább épült és szépült. Gyönyörű, rendezett díszkertet és udvart alakítottunk ki, ahová új udvari játékokat vásároltunk. 2017-ben Ovi-Sportpályával gazdagodtunk. Az egészségmegőrzés érdekében 2013-ban SÓSZOBÁT alakítottunk ki. A földszinti épületrész korszerűsítése érdekében ablakcseréket, mosdófelújításokat és egy új bölcsődei csoportszoba kialakítását végeztük el.

Eredményes évek vannak mögöttünk úgy a tárgyi feltételeink javítása, mint az intézményben folyó pedagógiai, nevelő tevékenység területén is. Úgy érezzük, hogy van mit ünnepelnünk, büszkék lehetünk az elmúlt 7 évre.

A pénteki rendezvényen a gyerekek és a felnőttek egyaránt jól szórakoztak. Ugrálóvár, labdafürdő, sportjátékok, kézműves tevékenységek nyújtottak lehetőséget a gyerekek számára az önfeledt játékra. Novák Zoltán előadó és Szabó-Kiss Melinda kolléganőnk műsora még hangulatosabbá tette a délutánt. És a „hab a tortán”, a Heitzmann Cukrászda által felajánlott gyönyörű, hatalmas és szépséges (az óvoda fotójával ellátott) szülinapi torta volt, amelyet a hagyományokhoz híven Aros János polgármester úr vágott fel. Akkora volt, hogy mindenkinek jutott belőle. Köszönjük szépen!

Feltöltő

Fel