Ismét együtt szedték a Lokálpatrióták

Egyesületünk idén már hetedik alkalommal csatlakozott az Önkéntesen a tiszta Magyarországért  – TeSzedd! akcióhoz. A „Takarítási Világnap” jegyében megrendezett eseményen szeptember 16-án szombaton végeztünk hulladékgyűjtést, melyről előzetesen meghívóban, a Város honlapján és az egyesület facebook oldalán  tájékoztattuk tagjainkat és a városi érdeklődőket. A hulladékgyűjtést évek óta a Várnegyed alatti sétányra, a Bodrog partra a “Vízikapu„ környékére hirdettük meg.   

Tekintettel arra, hogy Bodrog folyó az áradások idején sok hordalékot rak le a parton és miután a környezetben sok turista, vendég megfordul, indokoltnak láttuk e térségben végrehajtani akciónkat. Meghívásunkra 30 fő regisztrált, tudomásul vette a munkavégzés szabályait, vállalta a munkát és  kesztyűt húzott, melyet a szervezők zsákokkal együtt előzetesen rendelkezésünkre bocsátottak. A munkához az egyesület tagjain túl néhány környezetvédő városlakó is  csatlakozott. Szállítójárművet ismételten az Épszer Zrt. biztosított. Az időjárás is kegyes volt hozzánk végig napsütésben vidám hangulatban szép környezetben folyt a munka. A jó előkészítő munka eredményeként szerencsére semmilyen rendkívüli esemény nem történt, bár erre is felkészültünk, így az orvosi ügyeletet is tájékoztattuk akciónkról.

Örömmel konstatáltuk, hogy idén valamivel kevesebb hulladékot gyűjtöttünk (össze 82 zsáknyit), ami annak is köszönhető, hogy az ÉVIZIG előzetesen a folyó e szakaszán már csónakokról is szedte a parti bokrok alá sodródott többnyire flakon áradatot.

A munka alatt gondoskodtunk a résztevők frissítővel való ellátásáról, sőt a munka végeztével némi enni, innivaló is akadt halászlé és jóféle tokaji bor formájában.

Úgy gondoljuk ismét hasznos munkát végeztünk a város javára.

Saláta László Mihály

Feltöltő

Fel