A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjasa lett egy pataki sportoló

Velmovszki Dóra, a Sárospataki Kyokushin Karate SE sportolója az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjasa lett. A pályázat célja a kiemelkedően tehetséges fiatalok egyedi fejlesztésének ösztönzése ösztöndíj támogatás formájában. Ez egy egyszeri ösztöndíj, melyet Dóra felkészülésének elősegítésére használ majd fel, valamint felszereléseket is vásárol belőle.

Az ösztöndíjon túl más sikerekkel is büszkélkedhet Dóri. Nem csak Sárospatak város majd a megye, hanem most már Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója címet is kiérdemelte. A pataki karatéka idén nyáron vehette át a megtisztelő címet, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma adományozott neki. Dóri kiemelkedő tanulmányi eredményeivel, illetve kimagasló sportteljesítményével szolgált rá az oklevélre.

A nyár során azonban még az IKO MATSUSIMA Hungary által szervezett nemzetközi edzőtáborban is részt vett a Balatonnál, melyet egy 9 danos mester tartott a karatékáknak. Hatalmas erőpróba volt ez Dóri számára, na nem csak az edzések végett, hanem mert itt sikeresen levizsgázott 1 danra, vagyis feketeöves mester lett. Dóri elmondta: „Rengeteg erőt kivett belőlem az a nap. A megmérettetésen volt erőnléti és technika vizsga is és persze a formagyakorlatokat is be kellett mutatni, majd mindezek után a nap végén 30×1,5 perces küzdelmekben kellett teljesíteni. Nagyon nehéz volt, de végül sikerült az, amit elterveztem. Hatalmas felelősséggel jár ez az öv, de nagyon büszke vagyok rá!” Eredménye azért is nagy teljesítmény, mert Magyarországon ő az első ilyen fiatal, akinek erre sikerült levizsgáznia (a szervezet engedélyével).

Dóra úgy gondolja, a befektetett munka mindig meghozza gyümölcsét.

„Sokan megkérdezik tőlem, ez a rengeteg munka megéri-e, vagy nem bánom, hogy nem egy „átlagos tini” életét élem és hogy olykor elgyepálnak a szőnyegen. De nem, egyáltalán nem bánom, mert fejlődök, vannak céljaim és szeretném elérni őket. Nehéz az élet és persze a tanulás is ennyi edzés és verseny mellett, de szeretném magamból kihozni a maximumot, megvalósítani az álmaimat és eredményeimmel tovább öregbíteni Sárospatak nevét is.”

Most Szólya Erik és Búza Ábel karatés társaival együtt az Európa Bajnokságra készülnek, melyet Barcelonában rendeznek meg október 28-29 között.

Feltöltő

Fel