Több, mint 545 millió forintot nyert a Sárospataki Tankerületi Központ

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Donkó József, a Sárospataki Tankerület igazgatója sajtótájékoztató keretein belül jelentette be az örvendetes hírt, miszerint a Sárospataki Tankerületi Központhoz tartozó 11 intézmény több, mint 545 millió forintot nyert az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program „Az állami fenntartású köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázatok pozitív elbírálásának köszönhetően.

A már kihirdetett pályázat eredményei, vagyis a beruházások és fejlesztések közel 2000 gyermek és pedagógusaik számára jelent majd számottevő változásokat. Amennyiben minden benyújtott pályázat sikeresnek bizonyul, úgy a tankerület valamennyi, közel 7000 tanulója lesz nyertese ezen pályázatoknak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a siker közös összefogással és 1-1,5 éves munkával valósulhatott meg. A most megnyert összegből az iskolákban a legfontosabb és legszükségesebb felújításokat valósítják meg. Udvarokat és sportpályákat újítanak, közösségi tereket hoznak létre vagy renoválják azokat, sor kerül sok helyen a nyílászárók cseréjére is illetve fűtéskorszerűsítést is végeznek ott, ahol szükséges.

A jelenlegi pályázatban érintett iskolák, melyekben infrastrukturális fejlesztéseket hajtanak végre:

– Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
– Tiszakarád, Sánta Erzsébet Általános Iskola
– Vajdácskai Általános Iskola
– Abaújszántó, Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola
– Bodroghalom, Molnár Mózes Általános Iskola
– Ricse, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
– Vilmányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
– Boldogkőváraljai Körzeti Általános Iskola
– Olaszliszkai Hegyalja Általános Iskola
– Gönc, Károlyi Gáspár Általános Iskola és Óvoda
– Sátoraljaújhely, Kazinczy Ferenc Általános Iskola illetve tagintézményei, az Esze Tamás  és a Jókai Mór tagintézmény.

Örvendetes hír továbbá, hogy az EFOP-4.1.3 mellett képviselő úr említést tett az EFOP 4.1.2 pályázati csomagról is, amelyben három intézmény infrastrukturális fejlesztése meghaladhatja majd az 1,2 milliárd Ft-ot is. Ebben csakugyan érintett a Sárospataki Tankerületi Központ. Dr. Hörcsik Richárd elmondta, mindent a gyermekekért és a pedagógusokért tesznek, hogy elősegítsék munkájukat, tanulási és sportolási lehetőségeiket. Később pedig az sem kizárt, hogy eszközbeszerzésre is lesz támogatás.

Feltöltő

Fel