Toborzó nap Sárospatakon

Nem egy szokványos toborzó napot tartottak Sárospatakon.

“A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát” – hangzott el a Vízikapunál a toborzó napon, melynek célja most az volt, hogy a korábban említett tartalékos szolgálati forma iránt felkeltse az érdeklődők figyelmét. Szombati Emese alezredes asszony hiteles tájékoztatást adott a megjelenteknek a legfontosabb tudnivalókról illetve arról is, hogy aki belép a századba, mire számíthat, milyen kiképzést kap majd. Mint elmondta, “az ország valamennyi járásában létrehoznak területi elven szervezett önkéntes tartalékos századot, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett és alkalmazható erő”.

Felkészült katonákkal szeretnék majd megtölteni a századot, akik itt, a Sárospataki Járásban tevékenykednének, segítenék a társszervezeteket, a hivatalok és a katasztrófavédelem munkáját egyes veszélyhelyzetekben esetleges kiemelt honvédelmi helyzetekben.

A toborzó nap során a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonái készségesen válaszoltak az érdeklődő kicsik és nagyok kérdéseire, megosztották élményeiket illetve tapasztalataikat, majd egy rögtönzött és látványos harcászati bemutatót is tartottak a várárokban, mely nagy sikert aratott a látogatók körében.

Akit érdekel a lehetőség, és szívesen lenne tagja a területvédelmi tartalékos századnak ITT tudja elolvasni a részleteket.

Feltöltő

Fel