Problémamentesen kezdődött az új tanév – Rendőrségi szemmel

Az iskolakezdéssel városunkban megindult a nagyobb és sűrűbb tömegközlekedés illetve megnövekedett a gyalogos forgalom is. A Sárospataki Rendőrkapitányság felkészült ennek fogadására. A tanévkezdés során szerencsére rendkívüli esemény nem történt.

Bacsó Tibor Rendészeti osztályvezető elmondta, „Kapitányságunk iskolarendőrei részt vettek a tanévnyitókon, illetve biztosították a gyermekek iskolába vonulását és később onnan az elvonulásukat is. Sárospatakon reggelente jelen vagyunk a „lámpás kereszteződésnél” és a buszok érkezési helyeinél is, mivel itt a gyalogosforgalmat irányítanunk kell. Ez azért fontos, hogy a gyermekek és a járókelők ne a tiltott helyen az úton menjenek át, hanem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket használják.” Az osztályvezető elmondta, sajnos ez egy visszatérő probléma, így szeptember hónapban kiemelten, később pedig fokozottan ügyelnek majd a gyalogosforgalomra.

A Rendőrkapitányság járőrei a Polgárőrséggel közösen reggelente jelen vannak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola közvetlen közelében is, mivel sokan nem a parkolóban állnak meg, hanem a megállni és várakozni tilos tábla ellenére az iskola előtt. Ezzel balesetveszélyes helyzetet teremtenek és akadályozzák a forgalmat is. A Rendőrség ellenőrzése itt figyelmeztető jellegű, de a többszöri szabálysértőkkel szemben intézkedéseket tesznek majd.

Feltöltő

Fel