Sikeres volt az V. Ültess jövőt! nyárbúcsúztató családi rendezvény

Augusztus 26-án (szombaton) rendezte meg a Sárospataki PLASZTIK Kulturális, Szabadidő és Sport Egyesület az V. ÜLTESS JÖVŐT! elnevezésű szabadtéri családi rendezvényét, melynek immáron hagyományosan a Vízikapu adott otthont.

A nyári szünet utolsó hétvégéjén az időjárás kegyes volt és talán az év utolsó kánikulainak mondható hétvégéjén gyönyörű környezetben vártuk az érdeklődőket rendezvényünkre.
Nagy örömünkre több százan döntöttek úgy, hogy kilátogatnak a Bodrog partra és kihasználják a szép idő, a gyönyörű környezet és a remek programok nyújtotta lehetőséget és családias hangulatban töltik velünk a szombat délutánt.
Sárospatakról, a környező településekről, a felvidékről de Miskolcról és a fővárosból is érkeztek látogatók, valamint a városunkkal ismerkedő turisták is látogatták programjainkat.
Idén a programelemeket a sokszínűség jegyében kínáltuk, ahol a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálhatta a számára legjobban tetsző elfoglaltságot.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Aros János polgármester úr, aki köszöntötte és megnyitotta az V. Ültess jövőt! rendezvényünket.

Meghívásunkat elfogadta a közönség nagy kedvence Varga Feri és Balássy Betty.
Délután a gyermekeknek szóló interaktív gyermekkoncertjüket hallhatta és perdülhetett táncra a fülbemászó dallamok hallatán a picikből, kicsikből és nagyobbacska gyermekekből álló népes közönség.
Este pedig a felnőtteket örvendeztették meg a népszerű slágereket felsorakoztató koncertjükkel. Fantasztikus hangulatot teremtettek a színpadon és a nézőtéren egyaránt. A rengeteg gyermeket látva egy-egy gyermekdalt is becsempésztek esti műsorukba, amely külön fokozta a koncert hangulatát és hatalmas élményt nyújtott az együtt szórakozó családoknak.

A koncertek között a színpadon gyermek és felnőtt divatbemutató keretében bemutatkozott a Szivárvány Gyermekruházat, a MOMO és a Glamour Divatüzlet. Több kollekciót is felvonultattak, a gyönyörű ruhákat helyi gyermek és felnőtt manökenek mutatták be.

Természetesen a Sárospataki PLASZTIK SE mazsorett csoportjai is felléptek a délután folyamán és látványos előadásukkal kápráztatták el a közönséget, ahol a nézők meggyőződhettek arról, hogy a mazsorett műfaj a legkisebbek és a legnagyobbak számára is vonzó mozgásos tevékenység, mely nem csak a ritmusérzéket fejleszti, hanem az esztétikus megjelenést is mindamellett, hogy közösséget épít. A közönség hatalmas tapssal jutalmazta a produkciókat.

A színpadi bemutatókon kívül csillámtetkó, kreatív kuckó, kerámiafestés, ugrálóvár, óriáscsúszda, íjászkodás, fotóparaván, rally autó bemutató és a Sárospataki Kyokushin Karate Sportegyesület bemutatója is várta a gyerekeket, a családokat.

A Tűzoltóság által szervezett Habparty a délután egyik vidám és látványos programja volt. A gyerkőcök boldogan vetették bel magukat a habokba, amely különleges és hatalmas élmény volt mindenki számára.

A Mozgoló-dokkban található ügyességi feladatok arra adtak lehetőséget a gyerekeknek, hogy megméressék magukat a változatos feladatokban. A végrehajtásáért kapott tiketteket pedig ajándékokra válthatták be a gyerekek.

Több, mint 50 résztvevő nevezett a „Régi idők” akadályversenyére, ahol ez éven is érdekes feladatok várták a versenyzőket. Volt rókavadászat, horgászat, Harisnyás Pipi játék, szelektív válogató, kirakó és kislabdaválogató gyorsasági feladat is. A menetlevelek összesítése után a következő eredmények születtek:

Óvodás kategória:
1. hely: Vajkó Bálint
2. hely: Fröschl Levente
3. hely: Lukács Boglárka

Ált. iskolás alsó tagozat kategória:
1. hely: Gunyis Inez
2. hely: Bartkó Blanka
3. hely: Kenderesi Eszter

Ált. iskola felső tagozat kategória:
1. hely: Fedor Zsófia
2. hely: Oláh Bence
3. hely: Kerchner Aliz Boglárka

Csapat kategória:
1. hely: Királyok
2. hely: Csipet csapat
3. hely: Unikornisok

Gratulálunk!

A kategóriák első helyezettjei az ajándékok mellett egy facsemetével is gazdagabbak lettek, ily módon is kapcsolódva a nap szlogenjéhez: ÜLTESS JÖVŐT!

Rajzversenyt is szerveztünk, ahol Nagy Zsolt amatőr festőművész bírálatával születtek meg az eredmények. Természetesen a jutalmak, oklevelek és a kategóriák első helyezettjének fái sem maradhattak el.

Az egészségvédelem fontosságára a Sárospataki Rendelőintézet szakdolgozói hívták fel a résztvevők figyelmét, szűréseket végeztek, tanácsokkal látták el az érdeklődőket.
A rendezvény idején a Sárospataki Polgárőr Egyesület tagjai végig a helyszínen tartózkodtak, jelenlétükkel biztosítva a zavartalan szórakozást.
A belépéskor kapott karszalagok szintén sorsoláson vettek részt, ahol közel száz felajánlott ajándék talált gazdára. Nagyon köszönjük a felajánlásokat, támogatásokat!

A sorsolás után Zsíroskenyér-partyra hívtunk mindenkit, ahol a kenyér mellett zöldségekkel, gyümölcsökkel is kínáltuk a résztvevőket.

Ezután a színpadon köszönthettük Czabányi Attilát, aki gitárjátékával és dalaival szórakoztatta a közönséget. Majd amikor felcsendült a Sárospatak dal, amelyet Attila a közönséggel együtt énekelt:
” Ha itt vagy köztünk dalunkban
És halljuk a hangodat,
Miénk itt a város…
SÁROSPATAK!!! ” elkezdődött a tűzijáték, amely fantasztikus látványban részesítette a nézőközönséget.

Remek hangulatú, vidám délutánt és estét tölthettünk el együtt!
Reméljük jövőre újból találkozunk, addig is ÜLTESS JÖVŐT!

Támogatóink, segítőink, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre:
Sárospatak Város Önkormányzata, A Művelődés Háza és Könyvtára, Sárospataki Kommunális Szervezet, Sárospataki Polgárőr Egyesület, Sárospatak Rendelőintézetének szakdolgozói, Fraisa Hungária Kft., Vitányi János, Collegno, Kolumbia, GeoMilk Kft., Csengő Miklós, Heitzmann cukrászda, Kövér Cukrászda, Gabóczi Tibor, Norpan Kft., Majoros Krisztián, P and G Duo Kft., Nikoletta kerámia, Levi Foto, Poremba Mariann, Rusznák Anett, Gold Furmint Kft., Pásztor Zsolt, Levi Foto, Novák József, PólóPont, 100 Ft-os bolt, Trembeczki Lászlóné, Kreatív Kuckó , Sárospataki Nyomda Kft., Gépkölcsönző Festék- Barkács Centrum, Sárospataki Kyokushin Karate SE, Sárospataki Ladások, Frézia Virágbolt, Tokaj Borvidéki Tanács, Karóczkay Tamás, Partido jelmezek Mayától, Erdélyi János Általános Iskola és dolgozói külön köszönet Fehér Józsefnek, Dávid Lászlónak, Nagy Zsoltnak, magukat megnevezni nem kívánó magánszemélyek, az egyesület minden tagja és családjaik.

A Sárospataki Plasztik SE beszámolója

Feltöltő

Fel