Komoly pénzbírságra számíthatnak az illegális hulladéklerakók

Felveszi a kesztyűt a pataki önkormányzat az illegális szemétlerakókkal szemben. Hónapok óta ismeretlenek háztartási szemetet helyeznek ki a város különböző pontjain található szelektív hulladékgyűjtőknél.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai láncokkal zárták le úgy a gyűjtőedényeket, hogy azokba csak a belevalókat lehessen elhelyezni. Az emberek ezt is megoldották, óriási zsákokban a gyűjtők mellé dobják szemetüket, a Közterület Felügyelet viszont komoly bírságokat szab ki az elkövetőkre.

Az nem lehet, hogy saját környezetünket nem tiszteljük!

Augusztus 30-án a vasútállomásnál található szelektív szigetnél volt óriási szeméthalom. A kihelyezője egészen egyszerűen a tárolók mellé rakta a szemetét. Ez így nem mehet tovább – mondta Aros János. A polgármester hangsúlyozta, ma Sárospatakon több lehetőség is van a szemét legális elhelyezésére.

A lakosok kaptak új gyűjtőedényeket – a sárga kukákat – hogy abban gyűjtsék a szelektívbe való szemetet, a városban 30 szelektív hulladék gyűjtő sziget van. A Kommunális Szervezet udvarán működik a hulladékudvar, évente van lomtalanítás és mégis rendre szeméthegyek keletkeznek a város különböző pontjain. Mostantól mindenki, aki tetten érünk, komoly büntetésre számíthat. 50.000 – 150.000 Ft közötti összegre lehet bírságolni az illegális szemétlerakó személyeket, gazdasági társaságokat. A vasútállomásnál található szelektív gyűjtők mellé helyezett szemétnek meg lett a tulajdonosa. Őt a Közterület Felügyelet felkeresi és megbünteti – mondta a polgármester.

Aros János hozzátette, a lakosokat is arra kéri, ha valaki illegálisan szemetet lerakó személlyel találkozik, értesítse az önkormányzatot vagy a Közterület Felügyeletet.

 

Feltöltő

Fel