Hat kiállítás nyílt a Zempléni fesztiválon a képtár szervezésében

Az idei Zempléni Fesztiválon a magas minőségű zenei élmény mellett képzőművészeti látnivalókat is kínálnak az látogatóknak a szervezők. Az elmúlt hétvégén hat kiállítás nyitottak meg a fesztivál keretei között Zemplén négy városában.

Augusztus 11-én, pénteken 17 órakor feLugossy László és efZámbó István közös performance-sza nyitotta efZámbó István képzőművész gyűjteményes kiállítását az Új Bástya Rendezvénycentrum Urbán György kiállító termében.

A kiállítás szeptember 23-ig tekinthető meg a Tourinform Iroda nyitvatartási idejében

 

Szombaton, 12-én három tárlatot átadtak a közönségnek.

Sátoraljaújhelyen délután négykor, a Kazinczy Ferenc Múzeum kiállító termében Szabó Ottó, kassai magyar, festőművész „Sorskérdések” című tárlatát nyitotta meg Kovács Ágnes művészettörténész. A programon közreműködött a BDZ Quartzett.

A kiállítás szeptember 9-ig tekinthető meg hétfő kivételével naponta 9-től 17 óráig.

A tokaji Paulay Ede Színház galériájában a „Mai Sárospatakiak” címmel csoportos kiállítás nyílt. Sárospataki képzőművészek alkotásaiból nyújtottak át a szervezők egy csokorra valót a tárlat látogató közönségnek. Kiállító művészek: Fazekas Balogh István, feLugossy László, Lenkey Tóth Péter, Molnár Irén, Sándor Zsuzsa, Stark István. A tárlatot Aros János, Sárospatak polgármestere nyitotta meg. Zenei betétekkel közreműködtek a Farkas Ferenc Művészeti Iskola tanárai: Bálint Béla, Karacs Mónika és Neupauer Olga.

A kiállítás szeptember 9-ig tekinthető meg hétfő kivételével naponta 9-től 17 óráig.

Különleges szabadtéri tárlat nyílt a Makovecz téren 18 órától. Váradi Levente „Seasons of Life, azaz Az élet évszakai” című néptáncos ihletésű fotó kiállítását Novák Péter színművész nyitotta. Közreműködtek a Sipos István Művészeti Iskola táncosai.

A kiállítás a fesztivál idején látható minden délután és este a Borterasz melletti területen.

Vasárnap, 13-án két kiállítás nyílt Szerencsen és Sárospatakon.

Délután ötkor adták át a közönségnek a Kass János grafikus művész irodalmai illusztrációiból rendezett kiállítást. A szerencsi Zempléni Múzeum falai között látható különleges sorozatokból összeállított anyagot Vámosi Katalin Művészettörténész nyitotta. A programot Kristó-Varga Nikolett hegedűjátéka színesítette.

A kiállítás december 31-ig látható naponta 10-től 17 óráig.

Szintén ezen napon, Kákóczki András művészettörténész köszöntő szavaival nyílt meg, Urbán Tibor festőművész kiállítása A Művelődés Háza emeleti társalgójában. Közreműködött Szilágyi Márton együttese. A Művelődési Házban és a Comenius Campuson egyidejűleg látható kiállítást a művész vizuális naplójából nyújt át válogatást a látogatóknak.

A kiállítás szeptember 29-ig tekinthető meg A Művelődés Házában és Comenius Campuson.

Feltöltő

Fel