Sárospataki ezüstérem a nemzetközi kézilabdatornán

A Sárospataki Torna Club Kézilabda Szakosztálya  2017. augusztus 6-12. között részt vett a XXI. Cell Cup nemzetközi kézilabda tornán Veszprémben.  Ezen a rendezvényen 21 ország, 147 csapata versenyzett öt korosztályban férfi és női vonalon. Egyesületünk fiú U12 és U16 korosztályban nevezett.

A mérkőzések magas színvonalúak voltak, ahol mind az edzőknek mind a játékosoknak egy másabb szituációban kellett megmutatniuk tudásukat.

MU 12-es korosztályú csapatunk lengyel, tajvani és magyar csapatok (Ajka, Alsóörs, Éles Kézilabda Iskola)ellen játszott a csoportjában ahol elsőként végeztünk, így az 1-6. helyért folytathattuk a küzdelmeket. A következő csoportkörben az Alsóörs csapatát legyőzve, a Veszprémi KKFT csapatától pedig vereséget szenvedve a 2. helyen végeztünk.  A döntőbe jutásért a másik csoport első helyezett tajvani csapattal találtuk ismét szembe magunkat.

Szerintem minden edző ilyen mérkőzésről álmodik, ahol a csapata egy igen jól felkészített, fegyelmezett és igen korszerű, nagyon gyors kézilabdát játszó ellenfelet tudott másodszor is legyőzni 18:14-re. Rendkívül izgalmas mérkőzésen csak a végjátékban tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést.(a döntőbe jutásig senki nem tudta legyőzni őket, sőt még megszorítani sem!!!) A döntőben a TELEKOM VESZPRÉM otthonában a VESZPRÉM ARÉNÁBAN így ismét  a Veszprémi KKFT csapatával találkoztunk, ahol fegyelmezetten, taktikailag is jól játszottunk, de fejet kellett hajtanunk a fizikailag is fölénk magasodó veszprémi utánpótlás előtt.
MU16-os csapatunk csoportmérkőzései is nagyon változatosak voltak. Román, német, belga, thaiföldi, Feröer-szigeteki, kínai ellenfelek ellen játszottunk. A kiemelkedő győzelem és vereség is előfordult, végül a 19-20. helyezésért játszott mérkőzésükben a  kínai Qingdao No15 Senior High School csapata ellen zárták a tornát.

Az MU12-es csapat mind a 8 játszott mérkőzésen fegyelmezett és rendkívül taktikus kézilabdázással bizonyította be azt, hogy az utánpótlásba fektetett idő, munka és energia megtérül. Ezzel egy olyan kiemelkedő sikert hozott mind a Szakosztálynak, mind a városnak, melyre nagyon büszkék lehetünk. Köszönjük az edzők Baksay Attila, Csendes Ádám és Csendes István munkáját, a szülők segítségét, támogatását és szponzoraink óriási segítségét, akik nélkül nem jutottunk volna el idáig.

Papp József, szakosztályvezető

Feltöltő

Fel