Pataki bajnokot avattak a Rallye2-ben

Csomós Miklós és Nagy Attila révén már bajnokot avattak a Rallye2 mezőnyében a komlói Baranya Kupa végén. A Citroën C2 R2 pilótájával ebből az alkalomból beszélgettünk – olvasható a rallycafe oldalán.

A komlói hőségben megrendezett versenyt nem a legjobban kezdték Miklósék, de folyamatosan tudtak gyorsulni, miközben igyekeztek eleget inni, hogy elviseljék a 38 fokos levegőt, ami az autóban 70-80 fok is volt.

„A verseny bár jól alakult, az elején kicsit bealudtunk. Csak a bajnoki cím bebiztosítására koncentráltunk, amikor éreztük, hogy meg van, picit már jobb időket mentünk, és az utolsó három szakaszt már meg is nyertük. A szakaszok közül a szombati kettő tetszett inkább, azok tökéletesek voltak számunkra. A meleg embertelen volt, különösen a versenyzői overálban, de igyekeztünk sokat inni és így kibírni a forróságot.” – mesélte Mixi.

Csomós Miklós a Baranya Kupán elért második helyjel végül bajnok lett a Rallye2-ben, amit a verseny óta igyekeznek elhinni.

„A második hely valóban elég volt ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot. Nagyon örülünk, hogy bajnokok lettünk, de még nem igazán tudtuk felfogni.” – mondta Csomós Miklós.

Csomósék autója már nem a legfiatalabb a Rallye2 mezőnyében, de az egyik legmegbízhatóbb, ezért is indultak idén a Citroën C2 R2-vel.

„Tudtam az év elején, hogy nem a leggyorsabb technika a miénk, de azt is tudtam, hogy megbízható, így bíztunk az autó kitartásában és magunkban, hogy mégis jó évünk lesz. A bajnokság Budapesten zárul, de egyelőre még nem döntöttünk, hogy indulunk vagy sem.” zárta Miklós.

Fotó: LP Winner Motorsport

Cikk eredeti helye itt.

Feltöltő

Fel