Kezdetét vette a 26. Zempléni Fesztivál

Sárospatakon, hagyományosan a Rákóczi-vár udvarán tartották a Zempléni Fesztivál nyitókoncertjét. A Budafoki Dohnányi Zenekart vezényelte Hollerung Gábor, csellón játszott Szabó Ildikó.

A második huszonöt évébe lépő rendezvény kezdetén Turjányi Miklós köszönetet mondott a látogatóknak, hogy újra jelen vannak, a támogatóknak, hogy fontosnak tartják ezt a nagy múltú rendezvényt.
A Zempléni Fesztivál értéket képvisel, akárcsak Zemplén. Ennek megfelelően változatos programokkal a térség legkiválóbb helyszínein lehet kulturális élményben része az embereknek, amelyhez jó szórakozást kívánt Demeter Ervin, B-A-Z-megye kormánymegbízottja.

A mögöttünk álló huszonöt év a következő időszakot is meghatározza. Mert megszoktuk a színvonalat a rendezvényeken, ráéreztek az ide érkező turisták Zemplén hangulatára és bizony több fejlesztés is kapcsolódik a fesztiválhoz – mondta megnyitó beszédében Dr. Hörcsik Richárd. Az országgyűlési képviselő hozzátette, évfordulók is követik a Zempléni Fesztivált, amely idén külön programokat szentel a reformáció 500 éves ünnepére.

A köszöntő gondolatokat követően A Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével Hollerung Gábor karmester irányításával felcsendült a Schumann nyitány, ami után a Junior Prima-díjas Szabó Ildikó egy igazán virtuóz versenyművel csillogtatta meg rendkívüli tehetségét.

Feltöltő

Fel