Elkezdődött a III. Sárospataki Borfesztivál

Jó hangulatban szerencsés időjárás kíséretében július 21-én kezdetét vette a harmadik Sárospataki Borfesztivál.

Péntek délelőtt a 17. Sárospataki Borverseny, mint szakmai program fémjelezte az idei borfesztivál nyitányát, majd délutántól kezdetét vették a családi és szórakoztató programok.

A közönséget Sikora Attila, alpolgármester, Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő valamint Jarecsni János a Sárospataki Hegyközség elnöke köszöntötte.  A délután-este során két színpadon is váltották egymást a műsorok, köztes időben pedig az Agyagbanda zenélt a téren. A kiváló tokaji borok mellett a Kalandozás a borvidék sorozatból már megismert termelők is érkeztek Patakra, így még vörösborok kóstolására is lehetőség adódik. A borok mellé sajtok, ételek is akadnak a Makovecz téren, de az édesszájúak is megtalálják számításukat. A patkóban fellépett a Bodrog Néptáncegyüttes is. A pénteki napon két koncert is volt. Elsőként a Balkán Fanatik mozgatta meg a közönséget, nem csak a tánctéren, még a színpadon is. Este tíz órától – remek hangulatot varázsolva – a Budapest Bár húzta a talpalávalót.

A Sárospataki Borfesztivál programjai szombaton is folytatódnak, két koncertre számíthat a közönség: Fool Moon és Rúzsa Magdi koronázzák majd meg az estét.

Feltöltő

Fel