Eredményes évet zártak a SUSI sportolói a 2016/2017-es tanévben

 Véget értek a 2016/2017-es tanév küzdelmei, versenysorozatai a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola sportolói számára. Ez az év is igencsak pozitívnak mondható, hiszen számos  sikert értek el a versenyzők! Az egyesület életét színesítették a hazai rendezésű tornák, a karácsonyi sportfesztivál eseményei,  a házi versenyek, a Bozsik programok és a sport bál is. A különböző szakosztályok (szivacskézilabda, kézilabda, futsal, strandlabdarúgás, labdarúgás, torna) résztvevői sok tornára, kupára kaptak meghívást, valamint a szövetségek által kötelező versenyrendszerekben való részvétel tette ki az évad eseményeit.

Szivacskézilabdában és kézilabdában nagy munkát végzett a Bodorovics Tamás, Hevele István edzőpáros, akik a leány U7, U8, U9, U10, U13, IFI korcsoportokat gardírozták. Külön ki kell emelni azt a tényt, hogy közel 5000 (!) kilométert utaztak ezen csapatok játékosai, ebben a szezonban! Az újonnan indult (TAO lehetőség által) női IFI csapat bronz érmet szerzett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokságban, ami figyelemre méltó a következő év bajnoksága tekintetében. Ki lehet jelenteni, hogy a régióban – habár az eredményt a kisebb korosztályoknál nem számolják – nagyon kevés csapat tudta megszorongatni a pataki lányokat!

A torna szakosztály edzői hármasa – Tótin Erika, Csehiné Tomkó Krisztina és Tarr Miklós – is kitett magáért, hiszen közel 35 leányzó mozgott az egyesület falain belül. A heti kettő alkalommal végzett edzések alapján kimondható, hogy szemmel látható a fejlődés a gyermekeknél, akik, az év végi házi versenyen igencsak szemet gyönyörködtető gyakorlatokat mutattak be. A folyamatos létszámnövekmény azt bizonyítja, hogy van létjogosultsága Sárospatakon a leány szertornának.

A felnőtt női labdarúgó csapat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 10 csapatos bajnokságban, az előkelő 2. helyet szerezte meg, ráadásul a Magyar Kupa döntőjében arany érmes lett. Balogh Tamás tanítványai a bajnoki mérkőzéseken kívül sok helyre utaztak el, hiszen szeretettel látják Őket a megyében és a megyén kívül is! A krónikához hozzátartozik, hogy Takács Brigitta ismét gólkirálynői díjat vehetett át az éves teljesítményéért.

A fiatal focistáknál is sok program volt az éven, ennek az egyik alappillére az MLSZ által szervezett, Bozsik – program volt. Hétről hétre ezeken a fesztiválokon, tornákon kellett részt venniük az U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13-as SUSI-s csapatoknak. Ráadásul az U11-12-13-as együttesekből több játékost is meghívtak – folyamatosan – a régiós tehetségközpontokba, kiválasztókra. Ezen kívül számos rendezvényen vettek részt a labdarúgók, akik sok érmet szereztek ebben az évben is. Természetesen az éven sem maradhatott ki a futsal sportág kipróbálása, hiszen az U11 és az U13-as csapatok is elindultak a régiós küzdelmekben, több kevesebb sikerrel.  Valamint – az idén újnak számító – strandlabdarúgásban is kipróbálhatta magát az U12-es csapat Tiszaújvárosban, ahol bronzérmet szereztek a patakiak. Az edzéseket – kíváló szinvonalon – a Zsófi József, Vachter Tamás, Kerékgyártó Krisztián és Belicza János négyes tartotta meg, a 2016/2017-es évadban.

Az évzáró bankettek zárták a sort, azaz az edzők ezeken az összejöveteleken értékelték a játékosok, csapatok eredményességét, fejlődését. Az egyik ilyen esten mutatták be az egyesület legújabb “családtagját is, a Citroen Jumpy névre hallgató, hófehér kilenc személyes kisbuszt, amelyet a TAO pályázat keretein belül vásároltak a sportiskolások.

A 2017/2018-as indulásokról is döntött a vezetőség! Ebben a tanévben lesz a legtöbb nevezés az egyesület részéről, hiszen az eddigi fennállás során, a következő évadban 22 (!) team indulását tervezi a SUSI, különböző sportágakban. Külön ki kell emelni azt a tényt, hogy – idén először – elindul a leány kézilabda csapat az úgynevezett OSB-ben, azaz az Országos Serdülő Bajnokság küzdelmeiben. Ráadásul egy új szakosztály beindítását is tervezik a patakiak, ez nem más, mint a röplabda lesz.

A Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola köszöni az éves erkölcsi és anyagi támogatást Sárospatak Város Önkormányzatának, PREC-CAST Öntödei Kft.-nek, Continental Dohányipari Zrt-nek, AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt-nek, Kispatak 2000 Kereskedelmi Kft.-nek, Weinberg “93 Építő Kft.-nek, Fa-Forg-Tech Hungária Kft.-nak, Leitz-Hungaria Kft.-nak,  Sárospatak Újságnak, Észak-Magyarországnak, www.sarospatak.hu-nak és a Zemplén Televíziónak. Az egyesület vezetősége minden SUSI-s sportolónak GRATULÁL a teljesítményéhez és köszöni a szülőknek a nagyra becsült segítségét!

További információt a patakiak életéről a következő helyeken találhatnak a kedves olvasók: www.susisport.hu; www.facebook.com/pages/Sárospataki-Utánpótlásnevelő-Sportiskola.

Feltöltő

Fel