Ingyenes képzések indulnak munkanélkülieknek!

A járási hivatalok foglalkoztatási osztályain folyamatosan lehet jelentkezni a GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia és a GINOP 5.1.1 Út a munkaerőpiacra kiemelt projektek keretében megyénkben induló képzésekre. A résztvevők számára a tanfolyam díjmentes, a képzés időtartama alatt keresetpótló juttatás és útiköltség támogatás is adható.

Megyénkben az elkövetkezendő hónapokban több mint 110 szakmában indulnak képzések, mint például ács, asztalos, cukrász, eladó, építő és anyagmozgató gép kezelője, gépi forgácsoló, hegesztő, női szabó, óvodai dajka, pénzügyi-számviteli ügyintéző, szerszámkészítő, villanyszerelő stb. A tanfolyamokra már megkezdődött a toborzás, várjuk az érdeklődők jelentkezését!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal nagy hangsúlyt helyez a hiányszakmákban történő szakember képzésre és az álláskeresők képzettségi szintjének emelésére. Az induló képzésekről a lakóhely szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán lehet érdeklődni, illetve a tervezett tanfolyamok jegyzéke elérhető a http://borsod-abauj-zemplen.munka.hu honlapon.

A képzésről kikerült, szakképzett álláskeresők elhelyezkedési esélyeit növeli, hogy a munkaadók a bérjellegű támogatások különböző konstrukcióit igényelhetik a munkavállalók foglalkoztatásához. A programba történő belépési pontok a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai, ahol a támogatásokról bővebb információ kérhető. A hivatalok elérhetősége a már említett honlapon található meg.

A GINOP 5.2.1 programban igénybe vehető támogatások részletei megtalálhatók még a www.ifjusagigarancia.gov.hu honlapon is, ahol online jelentkezésre is mód van. A program Facebook oldala a www.facebook.com/Ifjusagi-Garancia, amelyen keresztül információkat, híreket kaphatnak az érdeklődők.

A programokat a Nemzetgazdasági Minisztérium irányításával a megyei kormányhivatalok valósítják meg, szorosan együttműködve a járási hivatalokkal. A projektek az Európai Szociális Alap és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított összegből valósulnak meg.

Feltöltő

Fel