Futás, nordic walking és piknikezés a Weinberggel

Együtt sportolni is jobb!
Futás, nordic walking és piknikezés a Weinberggel

Május 27-én szombaton immár harmadik alkalommal rendezték meg a Weinberg Tengerszem Futóversenyt. Bár a munka nemesít, a jó élethez, egészség és összetartó közösség is szükséges. Ebben a szellemben támoga idén is a Nordic Walking gyalogtúrával és szalonnasütő piknikkel összekötött futóversenyt a sárospataki székhelyű Weinberg’93 Kft.

Az Árpád Vezér Diáksport Egyesület és a Budapesti Sportiroda sátoraljaújhelyi futónagykövetei segítségével valósult meg az esemény. A 15 órakor startoló mezőny ezúttal két távon, 2 834 és 7 000 méteren juthatott fel a Tengerszem csúcsára, megcsodálva futás közben a zempléni táj szépségét. Sárospatak ezen országosan egyedülálló természeti nevezetessége kedvelt futócélpont, a lábánál elterülő Botkő nevű pihenőhely pedig hívogat a piknikezésre.

Összesített legjobbak:
2.800 m: Világi Virág (21:06), Bulitka László (15:49)
7.000 m: Kállai Rita (40:58), Korda Péter (37:40)

Befutóérmet mindenki kapott, aki lefutotta a távot, majd frissítő, gyümölcs és szőlőcukor pótolta az elveszített energiát. A szurkoló családtagokkal együtt körbe sétáltuk aTengerszem tavát, majd nordic bottal folytattuk lefelé az utat. A nyújtó és mókás ügyességfejlesztő gyakorlatok után megtudhattuk, kik nyerték a futóversenyt. A napot szalonnasütéssel zártuk – szigorúan versenyszellemben. A leggusztább és legfinomabb sült szalonnát elkészítő „sütőmestert” kerestük, aki az első év nyertese, Kállai József lett.

Köszönjük a támogatást Derczó Istvánnak, a Weinberg ’93 Kft. tulajdonosának, Sárospatak Város Önkormányzatának, a Végardó Fürdőnek, a Rákóczi Múzeumnak, a Helia-D Herba-kastély Gyógynövény- és Szépségközpontnak és a rendkívül nagy segítséget az önkénteseknek, kiemelve a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjait! Jövőre ugyanitt!

Valamennyi nyertesnek és versenyzőnek szívből gratulálunk!

Fotók

Feltöltő

Fel