Kárpát-medencei értékőrző vetélkedő országos döntőjében jártak a Rákóczisok

A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására kiírt pályázatának értelmében minden megye és minden résztvevő határon túli terület külön versenyt szervezett azzal a céllal, hogy a fiatalokat bevonja a hungarikumok megőrzésébe, gyűjtésébe, megismerésébe.

A többkörös vetélkedő utolsó megmérettetését május 19-én rendezték meg a Parlament Vadász termében.A verseny éppúgy szólt a jelentős magyar személyekről, életpályákról, mint a magyarokhoz és a Kárpát-medencéhez köthető természeti kincsekről, tárgyi eszközökről, hagyományokról, gasztronómiáról, tudományról vagy a sportról.

Az elődöntőben legjobbnak bizonyult tizenhárom döntős csapatnak a végső megmérettetésben öt feladattípusban is helyt kellett állnia. A verseny a csapatok saját készítésű, hungarikumokról vagy magyar értéktári elemekről forgatott filmjével indult, majd totó és barchoba következett 13 hungarikum képviselő közreműködésével. A gyerekek hungarikum puzzle-ben és most mutasd meg játékelemben is bizonyíthatták kreativitásukat.

Szakáli István Loránd, a Hungarikum Bizottság titkára, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a döntőbe jutott diákok, a Kárpát-medence legjobbjai, a nemzeti értékeinkkel kapcsolatos széleskörű ismeretekkel rendelkeznek. Sok akadályt legyőzve kerültek ide és bizonyították tudásukat. A Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata ( Ambrus Boróka, Borsós Máté, Erdős Anna, Riczkó Réka, felkészítő tanár: Császár Erika) nagyon szoros versenyben az ötödik helyezést érte el.

Feltöltő

Fel