Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjében az “Erdélyisek”

2017. május 19-21-én rendezték meg az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntőt Nyíregyházán a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége közös szervezésében.
Az atlétikai döntőben 460 tanulásban akadályozott, 25 látás- és 15 hallássérült diák vett részt az ország 18 megyéjéből.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, ezen belül Sárospatakot és az „Erdélyit” 100 m-es síkfutásban Csendi Valéria és távolugrás versenyszámban Tóth Ferenc képviselte.
Izgalmas versengés, szoros eredmények. Röviden ezzel jellemezhető a hétvége.
Tóth Ferenc az első három ugráskísérlet után bejutott a döntőbe, ahol egyéni csúcsot felállítva
5m 38 cm-t ugrott. Ezzel az eredménnyel holtversenyben a harmadik helyezést érte el, így a selejtezőkben nyújtott teljesítmény döntött. Végül a dobogóról lecsúszva a 4. helyen végzett, ami nagyon szép eredmény, büszkék vagyunk rá.

Csendi Valéria futásban a 16 versenyző között, izgalmas futamokat követően az időeredmények függvényében a 10. helyen végzett.

Mindkettőjüknek gratulálunk, hiszen ezen a versenyen csak az ország legjobbjai voltak jelen, így elmondhatjuk, hogy az általuk képviselt versenyszámokban összességében benne vannak az ország 10 legjobbja között.
A szervezőknek köszönhetően a gyerekek meglátogathatták a nyíregyházi Vadasparkot és bekapcsolódhattak a 2700 méteres városnapi futásba is, így újabb élményekkel, tapasztalatokkal gazdagabban térhettek haza.

A tanulók eredményéhez és a felkészítő tanárok (Csubákné Gabóczi Erika, Fehér József és Földházi László) munkájához gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

Az iskola beszámolója

Feltöltő

Fel