Kivirágzott Sárospatak

Elkezdődött a virágosítás Sárospatakon. Első körben a belvárosban dolgoznak a Kommunális Szervezet munkatársai, akik Ágoston András, a 2016-os évben „Az év főkertészének” választott szakember ültetési terveit követik. A városi főkertészt azt mondta, idén is mintegy 50 ezer tő virágot ültetnek ki. A célja továbbra is az, hogy évről-évre megújulva a lehető legszebb környezet fogadja a városlakókat és turistákat egyaránt.

Rengeteg szempontot kell figyelembe vennem, hogy évről-évre újult virágosítási koncepcióval lepjen meg a lakókat, több tucatnyi mappám és feljegyzésem van egy-egy városrészről. Ezt mondta Ágoston András annak kapcsán, hogy miként fog bele a tervezésbe. Ahogy mondta, a közterület jellege, az épületek adottságai és méretei és persze a színei is meghatározzák a beültetett virágokat. Meg ezeken kívül még van húsz-harminc már tényező, beleértve a vízigényt is.

Színes és szemet gyönyörködtető lesz az idei virágos Sárospatak – jegyezte meg a főkertész. Örömteli, tette hozzá, hogy egyre több lakos kéri ki a véleményét arról, miként szépítse saját környezetét. Ezzel is hozzájárulnak az egyre egységesebb városi összkép kialakításához.

A főkertész az is megjegyezte, egyes belvárosi területek egyelőre ezért maradtak ki az ültetésből, mert a szolgáltató új kandelábereket helyez ki, ahogy véglegesítik azokat, beültetik az adott szakaszokon található virágágyásokat is és az oszlopokra is kihelyezik a virágokat. Idén ezekbe a tartókba muskátlik kerülnek, melyeknek az is érdekessége, hogy azokat a start munkaprogramban nevelték a Kommunális Szervezet dolgozói.

Feltöltő

Fel