Ismét néptáncos siker a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatának Csimpolya Néptánccsoportja a Sárospataki Tankerületi Központ  jóvoltából részt vett május 13-án Gyöngyösön az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület regionális fesztiválján. 

A táncosok két műsorszámmal készültek a megmérettetésre, amelyet a közönség mellett a neves szakemberekből álló zsűri is megtekintett, majd értékelt. Darmos Éva és Darmos István – a csoport vezetői – készítették a „Hallotta- e szomszédasszony mit beszélnek?” című, hajdúsági táncanyagból készült, valamint a „Pityókalopó” című felcsíki táncanyagból készült koreográfiákat. A fesztiválon mindkét számot a kiváló Szikes Zenekar kísérte. A gyermekek mindkét táncanyag tanulását tánctáborban kezdték meg, majd a rendszeres próbákon folytatták ezt, készítették és gyakorolták a koreográfiákat.

A zsűri értékelése során dicsérte a táncosokat, a koreográfiákat, jobbító szándékú javaslatokat főleg a felcsíkivel kapcsolatban fogalmaztak meg. Ezt követően az is kiderült, hogy hajdúsági koreográfiát az Ifjúsági Néptáncantológia műsorába javasolta a zsűri – 10 néptáncos műhely 18 műsorszámából összesen 2 ifjúsági és 2 gyermek korosztályú csoport továbbjutását javasolták -, ami hatalmas siker, hiszen az Antológia minden évben az ország legrangosabb néptáncos eseménye. A tavaszi szóló és kamara sikerek után ez a csoportos eredmény is bizonyítja, hogy a térség legeredményesebb gyermek néptánc műhelye a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozata.

Feltöltő

Fel