Lakossági fórumot tartottak a Nemzeti Konzultációról

Erős kiállásra van szükség a nemzeti érdekek és függetlenség mellett – hangzott el a Nemzeti Konzultáció sárospataki rendezvényen. A Művelődés Háza Pódiumterme több mint zsúfolásig megtelt, valamennyien azért érkeztek, hogy első kézből kapjanak információkat a Magyarország és Európa előtt álló kihívásokról.

Aros János polgármester üdvözölte a nem csak helyiekből álló közönséget. Sátoraljaújhely, Hegyköz, Hegyalja és Bodrogköz településeiről is érkeztek emberek, ők is azt üzenik a kormánynak, hogy határozottak legyenek, kiállunk mellettük. Igaz, mi nem találkoztunk Zemplénben vagy Tokaj-Hegyalján migránsokkal, de ha a most hazánkat támadókon múlik, rövidesen akár a szomszédjaink is lehetnének. Ezt pedig nem akarhatjuk, hiszen látjuk a külföldi tragédiákat, milyen veszéllyel jár az idegen identitás – mondta Aros János.

Abaúj és Zemplén lakossága nem kér a brüsszeli nyomásból, a magukat civilnek tartó szerveződésekből, Soros pénzelte véleményekből. Abaúj és Zemplén lakossága az évezredes szellemi és kulturális valamint épített öröksége megőrzéséből, fejlesztéséből és a jövő sikerességéből kér – emelte ki köszöntőjében dr. Hörcsik Richárd. A képviselő hangsúlyozta, csak közös akarattal lehet igaz értékeket, valós nemzeti érdekeket képviselni. Mert nem csak migránsok betelepítéséről van, arról is, hogy Brüsszel szeretné megmondani a magyar energiaárakat vagy éppen irányítani a Parlament döntéseit.

Sokan visszaküldtek a Nemzeti Konzultáció kérdőíveit, több mint 1,5 millióan már postára adták. Tegyék ezt Önök is – kérte előadása kezdetén Soltész Miklós. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár többek között arról beszélt, hogy a magyar érdeket mi magyarok ismerjük a legjobban. Saját boldogulásunk, saját sorsunk pedig elsősorban rajtunk múlik. Kifejtette, hogy: valódi, húsba vágó kérdésekről szólnak a viták hazánkban és Európában, hiszen mindennapi életünket is meghatározza, ha a csökkennek vagy nőnek az energiaárak, illetve ha az illegális migráció miatt növekvő terrorveszély fenyegeti biztonságunkat. A Nemzeti Konzultációknak köszönhetően az állampolgárok nem csak négyévente dönthetnek sorsukról, érezhetik, hogy a kormány kikéri véleményüket.

Fontos tudni, hogy Brüsszel szándéka szerint a szabad piac döntene az energiaárakról, de emlékeztetett az államtitkár: az energiacégek abban érdekeltek, hogy minél több profitot termeljenek. A rezsicsökkentéssel a kormány 25 százalékkal csökkentette 2013 óta az energiaárakat, amivel a lakosság 900 milliárd forintot takarított meg. Európában elsőként Mi magyarok álltunk ki mindenkiért a migráció kezelése nyomán. Brüsszel tétlenül nézett, Magyarország azonban elsőként lépett az itt élők biztonsága érdekében, és megépítette a kerítést. Majd mások, máshogy nevezve, de végül csak szintén kerítés építésébe kezdtek. De az ők kerítésükkel nincs baja Brüsszelnek. A miénk miért rosszabb? Talán mert évezredes államot védenek – jegyezte meg Soltész Miklós.

Hazánk az egyetlen európai nemzet, amely keresztény ügyekkel foglalkozó államtitkárságot hozott létre. Ezzel is elkötelezettségünket fejezzük ki – mondta az államtitkár. Talán sokan úgy vélik, Soros György neve túl sokat szerepel manapság a hírekben, a sajtóban és egyébként is nem is tudjuk ki ez az ember. Ez az az ember, aki kis híján tönkretette Anglia gazdaságát, aki civil szervezetek és politikusok támogatásával kormányokat döntene meg, bel- és nemzetközi politikai feszültségeket gerjeszt. Soros György 22 milliárd forintot fektetett a civil szervezeteibe, tehát komolyan veszi harcát – tette hozzá az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Soltész Miklós kiemelte, most újra van lehetősége az ország lakosságának egységet alkotnia, kiállnia a nemzeti érdekek védelmében és bebiztosítani a jövőjét.

A migrációs vita kimenetele önmagában is sorsfordító kérdés nemzetünk és Európa egésze tekintetében. A konzultációs kérdőív jelentősége azonban még életbevágóbb: mekkora szavunk marad saját ügyeink intézésében, sorsunk saját kezünkben marad-e, hívta fel a figyelmet a helyzet komolyságára záró gondolataival Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Feltöltő
Fel