Városunkban járt a svájci nagykövet

2001-től van jelen Sárospatakon a FRAISA Hungária Kft., a svájci érdekeltségű társaság az eltelt időszakban folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően 13 főről, 155 főre növelte alkalmazotti létszámát. A sikeres társaságot május 8-án látogatta meg Svájc Magyarországi nagykövete.

Hat hónapja kapta meg kinevezését Magyarország új svájci nagykövete. A diplomata, Peter Burkhard első teendői között több svájci érdekeltségű társaságot is felkeresett az országban, hogy megismerje működésüket, képet kapjon a magyar munkaerőt alkalmazó társaságok lehetőségeiről. Így érkezett Sárospatakra is, ahol a FRAISA Hungária Kft.-nél tett látogatást. A nemzetközi cégcsoport több mint 500 munkatársat foglalkoztat Shanghaitól, Franciaországon át Németországig, Sárospatakon van a második legnagyobb létszámú alkalmazotti gárdájuk. A nemrég kinevezett svájci nagykövet többek között azt mondta, magas felkészültségű dolgozókkal találkozott patakon. Peter Burkhard, Svájc Magyarországi nagykövete hangsúlyozta, számára fontos, hogy a Magyarországon tevékenykedő svájci cégek eredményesek legyenek. Ahogy látta, Sárospatakon is a magas színvonalú munkavégzés mellett a folyamatos fejlesztések jelentik a legfontosabb erősségeket.

Ezt erősítette meg Joseph Maushart is, a Fraisa Cégcsoport igazgatósági tanácsának elnöke. Emlékeztetett, 2001-től vannak jelen a városban, kezdeti 13 fős létszámuk, ma meghaladja a 150 főt. A felületkezelésben és a mikro-szerszámok gyártásban is egyre sikeresebbek, utóbbit Svájcból integrálták patakra idén márciusban. A jövő pedig a fejlesztésekre épül. A magas színvonalat képviselő technológia nem csak a kiváló gyártási folyamatot eredményezi, a társaság hosszú távú pataki terveit is alátámassza.

Aros János a délután során bemutatta a város nevezetességeit Peter Burkhard nagykövet úrnak. Sárospatak polgármestere azt mondta, minden egyes munkahelyekre költött forint fontos súllyal bír, és a FRAISA cégcsoport tudatosan építi pataki gyárát, amellyel hosszú távon biztosít munkát az embereket. Egyúttal azt is jelzi a folyamat, hogy a munkavállalók meg tudnak felelni a magas elvárásoknak, ez pedig jelzés értékű lehet más befektetőknek is.

A nagykövet látogatása azért is volt kiemelt jelentőségű, mert napjainkban Svájc a hatodik legnagyobb külföldi befektető ország Magyarországon: több mint 300 vállalattal mintegy 35 000 munkahelyet biztosít.

Feltöltő

Fel