Tradíciók és innovációk a pedagógusképzésben – szakmai program

„Tradíciók és innovációk a pedagógusképzésben” címmel került megszervezésre az Eszterházy Károly Egyetem campusokkal való együttműködési rendezvénysorozatának második szakmai programja, amelynek témája a tanítóképzés és a tanítási gyakorlatok helyzete volt.

A programnak a Sárospataki Comenius Campus és a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola adott otthont, a vendégek pedig az egyetem egri és a jászberényi campusának gyakorlati képzési szakemberei voltak.
A kétnapos rendezvény első napján a házigazda intézmények diákjai köszöntötték a résztvevőket, majd előadásokra került sor. Az előadók az előadások sorrendjében:

Dr. Hauser Zoltán (elnök, MTA Pedagógusképzési Albizottság)
Dr. Kelemen Judit (oktatási és kutatási főigazgató, SCC)
Dankó József (igazgató, Sárospataki Tankerületi Központ)
Szegedi Istvánné (igazgató, Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)
Dr. Sándor Zsuzsa (intézetigazgató, SCC)
Dr. Toma Kornélia, főiskolai docens, SCC)
Dr. Kis-Tóth Lajos (nyug. főiskolai tanár) – Dr. Stóka György(intézetigazgató, SCC)
Szentirmai László (nyug. főiskolai docens)
prof. Dr. Dienes Dénes (rektorhelyettes, SRTA).

Másnap két nagyszerű bemutató órát tekinthettek meg a vendégek Fodorné Sütő Judit és Kántor-Sikora Lili tanítónők jóvoltából, a 2. a. osztály tanulóinak közreműködésével. Ezt követte az órák elemzése Szegediné Gonda Zsófia igazgatóhelyettes vezetésével, valamint III. éves hallgatóink gyakorlati képzési portfólióinak bemutatása Sontráné dr. Bartus Franciska tanársegéd irányításával.

A szakmai programok mellett a kötetlen beszélgetések is fontos szerepet töltöttek be, hisz ekkor nyílt alkalom megvitatni a tanító szak gyakorlati képzésének aktuális kérdéseit.

Feltöltő

Fel