Átadták a STC új ökölvívótermét

Átadták a STC ökölvívótermét és a futópályát is a városi sportpályán. Mindkettő esetében versennyel ünnepeltek.

A Sárospataki Plasztik SE szervezésében Húzd fel a nyúlcipőt futóversenyt tartottak az új rekortán pályán, majd az Északi Régió Ökölvívó Csapatbajnokság és Pofonparti elnevezésű box verseny vette kezdetét április 22-én a sportpályánál, ahol Aros János köszöntötte a sportbarátokat. A polgármester emlékeztetett, több mint 10 éves a tudatos utánpótlásnevelés a városban és szintén évek óta azon dolgoznak, hogy 21. századi körülményeket biztosítsanak a pataki sportolóknak és az egészséges életmódot folytatóknak is. Több állami és más támogatási formából folyamatosan fejlődött a pálya: megújult a gyepfelület, új hálókat szereltek fel, új rekortán pálya és megújult épület áll már rendelkezésre. Az épület nem csak a labdarúgókat tudja kiszolgálni, végre az ökölvívók is méltó helyet kaptak. Eddig az edzések pakolással kezdődtek valamely teremből ki majd be, most már teljes mértékben a sportra koncentrálhatnak. Aros János azt mondta, a sportpálya fejlesztése nem fejeződött be. Nagyméretű műfüves pálya is a tervek között szerepel, de további sportági beruházások is várhatóak.

A sportolók és a város életében is nagyon fontos állomás, hogy modern és megújult épületben, kiváló körülmények között tölthetik az edzéseket, sporteseményeket. A futópálya régóta csere érett volt, mai legmodernebb megoldással alakítottuk ki. Edzőterem áll a gyerekek rendelkezésére és sok év után végre saját bázist kaptak az ökölvívók is – mondta Krai Csaba a Sárospataki Torna Club elnöke. Az ökölvívókra kitérve naponta két edzést tartunk, az eredmények jönnek folyamatosan és erre biztatta az ünnepélyes átadón a gyerekeket Erdei “Madár” Zsolt is.

A körülmények, a sportolás feltételeinek a megteremtése elsődleges közös feladatunk – mondta a többszörös világbajnok. Sajnos vannak rossz körülmények között edző gyerekek, de látok nagyon jó példákat is, úgy mint itt Sárospatakon – tette hozzá Erdei “Madár” Zsolt világbajnok magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke. A városban erős évek óta az utánpóltásnevelés, most már az ökölvívásban is az lehet. Az április elsején megválasztott elnök kiemelte, a régiók fontosságára kell koncentrálni, a kis klubokra is, hiszen ők adják majd a későbbiekben a válogatott csapatot. Ezért is indult el a Kajdi János-program, amely háromlépcsős utánpótlás menedzselési rendszert takar, egyesületi, régiós és válogatott szinteken fő eleme, hogy szaktudással, sporteszközökkel támogassuk az edzéseket, felkészüléseket.

Feltöltő

Fel