Irodalmi műsort tartottak a Költészet Napján

Rendhagyó irodalmi műsorral ünnepeltük  A  Költészet Napját. Felhívással fordultunk a partnerintézményeinkhez, hogy együtt emlékezzünk József Attila születésnapjára. Kérésünket örömmel fogadva többen is jelezték részvételi szándékukat.  A szereplők között minden korosztály képviseltette magát, mely ezáltal rendkívül sokszínű, ugyanakkor színvonalas , de egyben különleges is volt.

Név szerint a szereplők: Mátyás-Götz Anett, Darmos Alíz, Bálint Kristóf, Bodnár Anna, Darmos István, Gergácz Éva Emese, Szabó Diána Elizabeth, Tallárom Réka és  virtuálisan Donkó Janka és Géczi Zsombor. Rendhagyó előadásnak lehettünk részesei  a jelnyelven szavalt József Attila: Thomas Mann üdvözlése című vers kapcsán.

A műsorban elhangzott szavalatok között kortárs és klasszikus magyar irodalom mellett sárospataki szerző versével is találkozhattunk. A költemények sokszínűsége rámutatott magyar irodalmunk szépségeire, értékeire egyaránt és egyben fontos küldetésünkre is, hogy a magyar irodalom megőrzése és ápolása mindannyiunk feladata.

Hálásan köszönjük a szereplők részvételét, mellyel hozzájárultak A Költészet Napjának megünnepléséhez.

„Mint gyermek, aki már pihenni vágyik
és el is jutott a nyugalmas ágyig
még megkérlel, hogy: „Ne menj el, mesélj” –
(igy nem szökik rá hirtelen az éj)
s mig kis szive nagyon szorongva dobban,
tán ő se tudja, mit is kiván jobban,
a mesét-e, vagy azt, hogy ott legyél:”

/József Attila/

Zrínyi Ilona Könyvtár beszámolója

Feltöltő

Fel