Tavaszi múzeumpedagógiai sorozat a Képtárban

A sárospataki iskolák számára megszokottá vált az elmúlt években, hogy az iskolai félévekben múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt a Képtárban. A 2013 óta folyó tevékenység kiváló kiegészítője az iskolai vizuális nevelés oktatásnak.

A Képtár az elmúlt évben kezdte el azt a gyakorlatot, amelyben az éppen aktuális kiállításhoz kötődően szervez foglalkozásokat a gyerekek számára. Ennek keretében került sor 2016-ban a Koós András, vagy a Herman Levente kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás sorozatra.

A bevált gyakorlatot folytatva az idén tavasszal Lenkey–Tóth Péter festőművész tárlatához kötődően dolgoztak ki foglalkozás programot a Képtár múzeumpedagógusai. Az eseménysort a Rákóczi Iskola 4.-es diákjai indították útra az elmúlt hét csütörtökén.

Az Új Bástya Rendezvénycentrumban rendezett kiállításhoz kapcsolódó foglalkozást Jaskó Beatrix tanárnő vezette. Érdekességként megemlítjük, hogy a múzeumi óra menetét nyomon követték az Eszterházy Egyetem Comenius Campusának hallgatói is, épp a kiállító művész – tanár vezetésével. Az elkövetkezendő hetekben minden sárospataki iskola egy-egy csoportja vehet majd részt a Képtár által szervezett foglalkozásokon.

További képek ITT!

Feltöltő

Fel