Pécsvárady Botond Tanulmányi Verseny a 65 éves Erdélyiben

Iskolánkban tanulóink számára Pécsvárady Botond igazgató úr emlékének tisztelegve, hagyományos módon ebben a tanévben is megrendeztük a nevével fémjelzett tanulmányi versenyt. Erre az alkalomra elfogadta meghívásunkat igazgató úr felesége, Pécsvárady Botondné, aki immár hűséges kísérője e rendezvényünknek. Részvételét ez úton is köszönjük!

A délelőtti vetélkedést megelőzően iskolánk, a sárospataki EGYMI, tehát az Erdélyi János Általános Iskola és Kollégium fennállásának 65. évfordulója kapcsán képes visszaemlékezésre hívta az érdeklődőket Kis Márta tagintézmény-vezető. Ennek során egy időutazáson vehettünk részt: régi és a mai állapotában tekintettük meg a város és iskolánk arculatát. Múltidéző képnézegetéssel iskolánk egykori igazgatóit is megismerhették a tanulók, valamint a jelenlegi épület kialakításának folyamatát, a tevékenységi kör bővülését is nyomon követhették.

Ebből az alkalomból készítette el Dávid László kollégánk az iskola udvarán magasodó, de a 2016/17-es tanévben egy éjszakai vihar során kidőlt fűzfa törzséből az iskola logóját ábrázoló alkotását. Az gyönyörű munka kivitelezéséhez Tóth Ferenc kollégánk készítette elő a fatörzs egy gyűrűjét.

Külön érdekessége volt a napnak a verseny kezdete előtt Dr. Nagy György, az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus egyetemi docensének előadása, fizikai kísérletei A legkülönbözőbb módokon ismertette meg gyerekekkel, felnőttekkel egyaránt a levegő tulajdonságait, ezzel lenyűgözve közönségét. A tanulók élvezettel hallgatták és figyelték a bemutatót, s külön öröm volt számukra, hogy időnként részesei lehettek egy-egy csodával is felérő kísérletnek.

A tanulmányi verseny során az alsó tagozatosok egy három állomásból álló versenysorozaton vettek részt. Állomásról állomásra haladva, sportos mozgásos feladatokkal, különböző rejtvényekkel, feladványokkal kellett megbirkózniuk, míg a felső tagozatosok komplex tanulmányi verseny során adtak számot tudásukról, mely irodalom, történelem, földrajz, természetismeret, életvitel és matematika tantárgyakat foglalt magában.

Az iskolai fordulót követően Megyei Komplex Tanulmányi versenyen vettek részt tanulóink, melyet ebben a tanévben Ózdon rendeztek.

A képek

Az iskola beszámolója

Feltöltő

Fel