Belügyminiszteri dicséretben részesült Klima János polgárőr parancsnok

„A 2016-os év szakmai és szervezeti területen a Polgárőrség legsikeresebb éve volt, az önkéntes bűnmegelőzők 9,2 millió közterületi szolgálati órát teljesítettek. Országszerte 2040 egyesületben 60 431 polgárőr tevékenykedik, ami azt jelenti: egy esztendő alatt ötezerrel nőtt a Polgárőrség létszáma. A polgárőrök részére 32 ezer új láthatósági mellény került beszerzésre, amelyek szabályosan megújították a szolgálatban lévő polgárőrök külső megjelenését. Figyelmeztetés ugyanakkor, hogy az egyesületekben, a megyei szövetségeknél több a feszültség, a probléma, mint a megelőző években” – összegezte a polgárőrök elmúlt évi tevékenységét dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Tette mindezt április 8-án a Rendőrség Igazgatási Központjának Auditóriumában, ahol az Országos Polgárőr Szövetség tartotta 2016. évi beszámoló küldöttgyűlését, amelyen 159 küldött vett részt.

dr. Túrós András az OPSZ Elnökségének beszámolójához kapcsolódva a 2016-ban végzett polgárőr tevékenységről kitért arra: kis túlzással óriássá fejlődött a speciális civil szervezet, amely egységes, jól szervezett és speciális jogi környezetben működik, s amelyet Magyarország Kormánya, Belügyminisztériuma, a Rendőrség és a rendészeti szervezetek kiemelten támogatnak. 2016 a 25 éves Polgárőrség történetének egyik legsikeresebb éve volt szakmailag és szervezetileg, ugyanakkor a legtöbb gondot és problémát és hozta. Szakmai sikerességét mi sem bizonyítja jobban: az ország közbiztonsága az elmúlt évben volt a legkiegyensúlyozottabb! A dicsőség ez ügyben természetesen a Rendőrségé, de az önkéntes bűnmegelőzők is jelentős mértékben hozzájárultak ehhez.

A küldöttgyűlés dr. Túrós András elfogadta a beszámolót és a különböző jelentéseket, majd elismerések átadására került sor.

Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára három személynek adott át belügyminiszteri dicséretet és jutalmat köztük Klima Jánosnak a Sárospataki Polgárőr Egyesület parancsnokának.

 Szöveg és fotók: opsz.hu :Tóth Zoltán,Lőwinger Zoltán.

Feltöltő

Fel