Húsvéti kulináris és kreatív élmények a könyvtárban

A Kreatív Varázssziget és a Gasztrokaland a könyvtárban húsvéti közös rendezvényén ünnepi díszekkel és ízekkel vártuk az érdeklődő látogatókat. A családi délutánon anyukák, nagymamák, vidám gyerkőcök töltötték velünk a tartalmas délutánt.
A konyhában többféle húsvéti finomság készítésében vehettek részt vendégeink. A gyerekek nagy örömmel alakították bárányka formára a többféle ízben elkészített muffinokat. Tejszínnel és pillecukorral varázsoltak bundát, majd csokitojással és csokiforgáccsal fejet is formáztak neki. Sütés nélküli édesség készült kekszmorzsából, amelyet tojás alakúra formáztak az ügyes kezek. Kókuszba, vagy csokimázba mártva nyerték el végleges formájukat az ízletes desszertek. Emellett sajttekercsek készültek különleges módszerrel és többféle ízesítéssel. Sonkás, zöldfűszeres, zöldséges, körözöttes töltelék is került az ízletes tekercsekbe. Sonka és húsok mellé tálalva a húsvéti tál kedvenc csemegéje lehet majd.
A konyhától pár méterre található teremben ezalatt már javában készültek a húsvéti díszek, dekorációk. Az ünnep jellegzetes formái – bárányka, csibe, nyuszi, hímestojás – elevenedtek meg a munkadarabokon. Különböző anyagból és technikával készültek a szebbnél szebb lakásdekorációk.
Ezalkalommal is nagyon tetszett mindenkinek a közös program, hiszen kulináris és kreatív élmények szerzésére egyidőben és akár felváltva is volt lehetőség. A finomságok illata betöltötte a teret. Kóstolgatásra, receptek megismerésére, tapasztalatcserére is sor került. Jókedvű alkotó hangulat, baráti társalgás jellemezte az estébe nyúló foglalkozást, melynek végére szebbnél-szebb egyedi húsvéti dísztárgyak és fantasztikus ünnepi finomságok születtek.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk olvasóinknak!

Trembeczki Lászlóné, Tóth Anita, Erdei Kinga és Noszályné Bodnár Ágnes beszámolója

Feltöltő

Fel