Horgolt mesefigurák kiállítása a Sváb Hagyományok Házában

A Józseffalváért Egyesület asszonyai által készített horgolt mesehősök kiállítása látható a Sváb Hagyományok házában. Főként óvodás és iskolás csoportok érkeznek a kiállítás megtekintésére, a helyszínen azt is tapasztalhatják, hogy itt játszani is lehet a kiállított figurákkal.

Minden év júniusában találkozót tartanak Józseffalván, ilyenkor a betelepülésre emlékeznek és rengeteg elszármazott tér haza. Megalapították a kézimunka kört és számos ünnephez kapcsolódó rendezvényt tartanak a Sváb Hagyományok Házában. A sárospataki német közösség célja, hogy miután rendelkezésükre áll a közösségi célokat szolgáló házuk, élettel töltsék meg a tereket. Idén például óvodás és iskolás csoportokat invitáltak meg, hogy bemutassák történelmüket és új kiállításukat, a saját kezűleg készített mesefigurákat. Stumpfné Gyöngyösi Etelka azt mondta, a csoportokat először a kiállító térbe vezetik, ahol a Józseffalvaiak történelméről mesélnek nekik és bemutatják a ház érdekességeit. A mesehősök kiállítás pedig azért izgalmas a gyermekeknek, mert a klasszikus kiállításoktól eltérően, itt a „mindent a kéznek” elv érvényesül. Vagyis a gyerekek játszhatnak is a mesehősökkel.

Március 27-től várták a csoportokat, április 8-ig látogatható a kiállítás. Csak az első héten több mint 60 gyermek és 20 felnőtt látta a sváb asszonyok által készített kiállítást.

Feltöltő

Fel