Március 31-én debütál az új hangrendszer és az online közvetítés a testületi ülésen

A tiszta és átlátható gazdálkodás a testületi döntések hátterének megismertetése elsődleges az önkormányzat számára – mondta Aros János annak kapcsán, hogy a március 31-i képviselő-testületi ülést már nem csak felvételről, aznap este a Zemplén Televízióban, de valós időben a város internetes oldalán is nyomon lehet majd követni.

A városvezető közölte, a fejlesztéseket azért hajtják végre, hogy teljes mértékben biztosítsák az információk elérését. A bizottsági ülések és a képviselő-testületi munka is nyilvános, eltekintve a jogszabályok által zárt ülésen tárgyalandó témákról. A lakosok pedig kíváncsiak a választott és delegált képviselők munkájára, fontos számukra és számunkra is a város jövője. Ezért érhetőek el a jegyzőkönyvek és határozatok, rendeletek a város honlapján, működtetünk újságot és a ZTV is rendszeresen beszámol a döntésekről – mondta a polgármester.

Többen is jelezték az elmúlt években, hogy a képviselő-testületi üléseken rossz a hang minősége. Ezt magunk is tapasztaltuk, de tudni kell, hogy a szavazógép –amely a hangért is felel – több mint 22 éves. Több millió forint egy új rendszer. Az utóbbi évek sikeres állami és önkormányzati finanszírozási rendszere viszont 2017-re adott lehetőséget arra, hogy új rendszert vásároljunk. A beüzemelés megtörtént, így mind a szavazás technikai feltételei, mind pedig a hangminőség kifogástalan minőségűek lesznek. Március 31-e lesz a főpróba. Már a februári ülésen teszteltük az online közvetítés lehetőségét, pozitív tapasztalatok birtokában mostantól minden hónapban élőben követhető majd a képviselő-testületi ülés. A sarospatak.hu oldalon például most pénteken kilenc órától látható majd a közvetítés, amely teljes mértékben megegyezik azzal, amit aznap este a Zemplén Televízió műsorán láthatnak a nézők– mondta Sárospatak polgármestere.

Az élő közvetítés a ZTV engedélyével történik.

Feltöltő

Fel