Bajnokok lettek a pataki karatésok Horvátországban

Horvátországban, Samobor városában volt a sárospataki karatésok következő versenye. 14 ország harcosai találkoztak a festői szépségű városban hogy eldöntsék a bajnoki cím sorsát. Elszánt versenyzők, kőkemény és látványos küzdelmek jellemezték a nemzetközi tornát.

A formagyakorlatokkal indult a verseny amelyben két sárospataki versenyző, Szabó Dániel és Tallárom Balázs is érdekelt volt. Nagy örömömre szolgált, hogy mind a két versenyző túljutott az első fordulón. Sajnos a sorsolás nem kedvezett nekünk, hiszen a második körben azokkal kerültek szembe, akik a népes mezőny ellenére a dobogón végeztek.

A küzdelmeket Gál Csaba Patrik kezdte meg akinek ez volt az első versenye. Ellenfele csak pontozással tudta legyőzni, így méltán bizakodhatunk majd a későbbi sikeres folytatásban.

Velmovszki Dóra következett és biztos kitartó munkával a dobogó legfelső fokára jutott, ismét bajnok lett.
Őt Szabó Bence követte, aki eddigi befektetett munkájának gyümölcsét most tudta leszüretelni, mert korcsoportjában ő is bajnoki címet tudott szerezni.

Ezek után is bíztunk a sikerekben. Búza Ábel lépett szőnyegre, aki már több komoly eredménnyel is büszkélkedhet. Most sem kellett csalódnunk, Ábel végig, a küzdelmek során kapott edzői utasításokat szem előtt tartva magabiztosan tudta hozni a győzelmeket így ő is bajnokként tudott búcsúzni Horvátországtól.

Elérkezett a verseny fő része, ahol a felnőtt férfi 80kg-ban Szólya Erik révén voltunk érdekeltek. Furcsa volt hogy a diákolimpia után egy héttel lekerültek róla a megszokott védőfelszerelések és így csak egy altestvédő maradhatott. Ahogy haladt előre a győztes küzdelmekben versenyzőnk, úgy a sérülések száma is gyarapodott. A harmadik helyért egy fekete öves rutinos versenyzővel került szembe, aki sajnos folyamatosan a sérült testfelületeit támadta. Erik azonban nem adta fel, így a mérkőzés hajrájában olyan előnyre tett szert hogy a bírói team egyhangúlag versenyzőnket hozta ki győztesnek. A verseny zárásaként egy bronzéremmel bővültek az eredményeink.

Végül itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetemet fejezzem ki a versenyzők szüleinek akik itthonról és kint a helyszínen tudtak szurkolni gyermekeiknek, hiszen az ő segítségük nélkül nem tudtunk volna részt venni ezen a nemzetközi megmérettetésen.

Velmovszki József, a SpKKSE elnökének beszámolója

 

Feltöltő

Fel