Karate sikerek a szentesi diákolimpián

Szentes városa adott otthont a Kyokushin Karate Knock – Down Diákolimpia gyermek,serdülő, ifi nagy döntő illetve junior Kelet-magyarországi elődöntőjének. A megmérettetésen hat sárospataki versenyző lépett tatamira.

Tallárom Balázs és Szabó Dániel formagyakorlataival kezdtük meg a szereplést.Balázs első versenyéhez képest összeszedetten hajtotta végre a kötelező mozgásformát, sajnos az ellenfele rutinosabbnak bizonyult így az első körben búcsúzott.Danin volt a sor hogy kiküszöbölje a csorbát, azonban a bírók 2:1 arányban az ellenfelét találták jobbnak, így ő sem folytathatta tovább.

A küzdelmek következtek, ahol Szabó Bence vette fel először a kesztyűt. Sokáig tudta tartani magát, viszont egy váratlan bordaütést követően a bírók wazarival jutalmazták ellenfelét.

Velmovszki Dóra következett junior leány +65 kilogrammos kategóriában. Dóra 61 kilóval mérlegelt de a verseny szervezője Shihan Brezovai Sándor kérése az volt hogy induljon el eggyel magasabb kategóriában. Elfogadtuk a felkérést ami helyes döntésnek bizonyult hiszen ebben a súlycsoportban is bajnokként hagyta el a küzdőteret.

Végezetül a junior férfiak következtek, egészen pontosan Szólya Erik és Búza Ábel.Mind a ketten nagyszerű küzdelmeket bemutatva, egymás után kényszerítették térde ellenfeleiket így az a sporttörténelmi esemény következett be, hogy a két sárospataki harcos döntőzött egymással.A bírók Eriket találták jobbnak (neki ez volt az utolsó junior versenye hiszen egy hét múlva Horvátországban már felnőttként indul).

Összegezve a versenyt, minden indulónak köszönöm a befektetett munkát és hozzáállást! Remélem a következő versenyen még többen tudják majd jó eredménnyel öregbíteni Sárospatak jó hírnevét.

Velmovszki József
SpKKSE elnöke

Feltöltő

Fel