Farsang az Idősek klubjában

A Gondozási Központ Idősek Klubjában február 23-án farsangi mulatozásra gyűltek össze. „Teljenek a napok örömmel, vígsággal, gondunk most ne legyen semmilyen aggsággal! – hangzott el Vörös Judit Farsang című versének egyik strófája, ami akár  a rendezvény mottója is lehetett volna.

Hetekig tartó előkészület előzte meg a farsangi rendezvényt. A népszokások felelevenítése után a helyiségek díszítésére került sor. A dolgozók és a klubtagok együtt, napokon át készítették a díszeket, tervezték a jelmezeket.

Többen jelmezbe öltözve gondoskodtak a jó hangulatról. A színpompás maskarákba öltözött fellépők zenés, verses produkciókkal szórakoztatták a közönség soraiban helyet foglaló, kevésbé bátor társaikat. Vidám volt a hangulat, hiszen a sok tarka jelmez mosolyra fakasztott mindenkit. Volt többek közt kéményseprő, Ludas Matyi, háremhölgy, cowboy, rendőr, Jolly Joker kártyalap, középkori lovag, bennszülött lány, virágárus lány.

A rendezvényen a klub dolgozói zenés műsorukkal is hozzájárultak a farsang vidám hangulatához: énekekkel, nótákkal készültek e vidám napra, hogy tagjaiknak örömteli perceket szerezzenek, jókedvet teremtsenek. A farsang sokszínűségét tükrözte a változatos program, melyet a gondozónők által készített farsangi fánk, és a zene varázsa fokozott. Sokan táncra perdültek, elfeledve a hétköznapok gondjait. A bensőséges, vidám hangulatú rendezvény a hagyományokhoz hűen méltóképpen búcsúztatta a telet, kifejezte a klubtagok tavasz várását.

A farsangi összejövetel során bebizonyosodott, hogy az időskor nem lehet akadálya a humornak, a derűnek, az életörömnek. Idős korban is lehet teljes életet élni, melyre a közösségi események is kiváló lehetőséget nyújtanak.
Az Idősek Klubja szívesen vár minden kedves érdeklődőt, jöjjenek el, nézzék meg kis közösségüket, kapcsolódjanak ki.

Feltöltő

Fel