Bált tartott a Zempléni Hubertus Vadásztársaság

A közösség ünnepe zajlott a Bodrog Hotelben február 18-án, amikor a sárospataki Zemplén Hubertus Vadásztársaság báli rendezvényt tartott.

Hagyományosan nem csak a vadászok és családtagjaik, hanem valamennyi partnerük meghívást kapott az eseményre. Így a társasággal kapcsolatban álló hatóságok, területi szervezetek, földtulajdonosok képviselői és támogatóik, barátaik is részt vettek a társasági eseményen. Idén Dr. Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózó volt az est díszvendége, aki maga is több évtizede vadászik, az utóbbi néhány évben már térségünkben is.

Az elmúlt éven tiszteletbeli vadásszá választott Dr. Hörcsik Richárd azt mondta, egyre inkább tapasztalja ő maga is, hogy milyen fontos feladat hárul a vadászokra, akik vadgazdálkodásukkal a természet egyensúlyát tartják fenn. Hozzátette, erős és a város számára fontos szervezetnek lehet tiszteletbeli tagja.

Örömteli, hogy egyre inkább az élet több területén találkozunk a vadászokkal mondta Aros János. Segítenek a rászorulóknak például az ételosztás során, figyelik a mezőgazdasági területeket és közben minden körülmények között óvják a méltán nevezetes zempléni vadállományt – tette hozzá a város polgármestere.

Kerchner József a társaság elnöke arról beszélt köszöntőjében, hogy az 1968-ban alapított vadásztársaság számára a legfontosabb, hogy rendezett körülmények között a legnagyobb szakmaiság mellett legyen biztosított a jövője.

A vadásztársaság idén is adott át okleveleket azon tagjaiknak, akik 25 vagy éppen 30 éve erősítik a Zempléni Hubertus Vadásztársaság munkáját. Az este hajnalig tartó mulatsággal zárult.

Feltöltő

Fel