Idén is rengetegen látogattak el a Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozatra

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg A Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatot, melyhez a korábbi évekhez hasonlóan A Művelődés Háza és Könyvtára valamennyi intézményegysége csatlakozott. Az országos akciót a Magyar Népművelők Egyesülete koordinálta több száz közművelődési intézmény részvételével.
Három napon át különböző programok várták az érdeklődőket, amelyek között kézműves délután, gasztronómiai bemutató, családi mozi valamint gyermekelőadás is szerepelt.
A Pergő Hagyományőrző Egyesület Farsangi Pergő király című előadását szombat délután láthatta a főleg gyermekekből és szülőkből, nagyszülőkből álló közönség. Ha a műfaját kellene meghatározni e programnak, talán a legközelebb a vásári komédiához áll, s a hagyományos szokásvilágból – esetünkben a farsangi maszkos alakoskodás és a népi színjátszás elemeiből – építkezik, népzenével fűszerezve. Azért nem egy hagyományos gyermekszínházi darabot választott az intézmény vezetése erre a napra, mert a rendezvénynek az egyik sajátossága, hogy ilyenkor az ide betérők aktív részesei, ne csak befogadói legyenek a programoknak. Ez a műfaj lehetőséget adott arra, hogy az egyesület művészei bevonják a gyermekeket az előadásba. A fellépők nem csak a kisebbeknek, de a szülőknek, nagyszülőknek is mosolyt csaltak az arcukra, e vidám szombat délutánon.

Feltöltő

Fel