Ismét integrált sportdélután volt az Erdélyiben

2017. január 25-én a B.-A.-Z. megyei EGYMI Sárospataki Tagintézménye (volt Erdélyi János Általános Iskola) újból közös sportolásra hívta Sárospatak általános iskoláinak tanulóit.

A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő különböző sportolási lehetőségeket felvonultató programsorozat keretein belül, ezúttal alsó tagozatosok részére TÖRJ ELŐRE! címmel sor-és váltóversenyre került sor.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola vetélkedtek együtt ezen a délutánon az „Erdélyisekkel”. Sajnos a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona az influenza okozta megbetegedések magas száma miatt nem tudta képviseltetni magát ( Reméljük majd legközelebb!), ezért a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola két csapattal vett részt a versenyen.

A versenyfeladatok ismét változatos formában tették próbára a gyerekeket. 2-2 csapat volt egyszerre pályán, míg a másik két csapat tagjai és a nézők hangosan buzdították a nekik szimpatikus iskola tanulóit. Volt párban és egyénileg teljesíthető feladat is. Nemcsak egymással, hanem az idővel is versenyeztek a tanulók, mindamellett, hogy a pontosság, a szabályok betartása szintén fontos volt, hogy a hibapontok levonására ne kerüljön sor.  A feladatok nem csak az egyszerre pályán lévő versenyzők számában, hanem összetettségükben is figyelmet és koncentrációt kívántak a tanulóktól.

Talán ennek is köszönhető, hogy még kiélezettebb lett a küzdelem, így nem csoda, hogy szurkolástól volt hangos ismét a tornaterem.

A TÖRJ ELŐRE! sor- és váltóverseny pontjait összesítve az alábbi eredmények születtek:

  1. helyezés Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola
  2. helyezés II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
  3. helyezés „Erdélyi”
  4. helyezés II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Az első helyezést elért intézmény vihette haza a kupát, ezen felül minden intézmény oklevelet, a csapattagok pedig ajándékot kaptak.

Köszönjük az iskolák részvételét, a versenyző gyerekeknek gratulálunk!

A KÉPEK


Fel