2017.02.23. 18:30 - 19:00
Emlékképek – Mert ez maradt: a Magyar Ifjak új előadása Sárospatakon

A budapesti bemutatót követően 2017. február 23-án Sárospatakra érkezik az 56-os Emlékbizottság által támogatott „Emlékképek – Mert ez maradt.” című,a magyar emigráció létérzéséről és ’56 hőseiről szóló pódium-előadás, többek között Varga Miklós énekessel és a sárospataki Magyar Ifjakkal.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából egy új pódium-előadást mutattunk be, mely az EMLÉKKÉPEK – Mert ez maradt.címet kapta. Az egyetemista és középiskolás fiatalokat tömörítő amatőr színtársulatunk kiegészülve védnökeinkkel – Varga Miklóssal, Tóth Renivel (ex-Kormorán) és László Attilával (a 2011-es Csillag születik győztese), méltóképpen kíván megemlékezni 1956 hőseiről, a forradalmat megélő és az azt alakító emberekről.
Előadásunkban más szemszögből, az egyszerű emberek oldaláról mutatjuk be 56’ lelkületét. Továbbá megismerhetjük a forradalmi eseményeket követő emigrációs hullámot is, mely több tízezer hazafit sodort magával idegen vidékekre, óceánokon túlra. Célunk az is, hogy az emberek lelki vívódásaiból, emigrációs létérzéseiből is átadhassunk valamit a közönségnek. Pódiumműsorunkban segítségül hívjuk a Kormorán hangzásvilágát, népművészetünk kincseit, irodalmunk kifogyhatatlan tárházát, különösképpen az emigrációban megedződött magyar lelkek megszólalásait, emlékképeit.

Az előadás helye és ideje:
Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium aulája
(3950 Sárospatak, Arany János u. 7.)
2017. február 23. (csütörtök) 18 óra 30 perc

Köszöntőt mond:

Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke

Kavecsánszki Ádám, az Egyesület elnöke

Az előadás ingyenes, azonban regisztrációköteles!

Helyet a regisztrációk beérkezésének sorrendjében és a szabad férőhelyek rendelkezésre állásáig tudunk biztosítani.  Regisztrálni lehet online: www.magyarifjak.hu/emlekkepek,vagy emailben: magyarifjak@magyarifjak.hu

 A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

emlekkepek_plakat

Feltöltő

Fel