Hólapátok és munkagépek álltak csatasorba a havazást követően

A meteorológiai szolgálat által többször jelzett intenzív havazás Sárospatakot is elérte. A Kommunális Szervezet, helyi önkéntesek és a lakosok ezúttal is tevékenyek voltak, együttes erővel dolgoztak az utak járhatóságának biztosításán.

A havazás erőssége és intenzitása szokatlan volt az elmúlt évekhez képest, de minden lehetőséget kihasználva azon dolgoztak munkatársaim, hogy megteremtsék a biztonságos közlekedés feltételeit. A sűrűn eső hóval szemben százak fogtak lapátot és ültek munkagépekbe – mondta Aros János.

A város polgármestere vasárnap délelőtt tartott bejárást, amelyen elmondta, a Kommunális Szervezet munkatársai péntek napközben kezdték meg a munkát, amely még mindig tart. Külön öröm, hogy számos esetben láthattuk, tapasztalhattuk, hogy a pataki lakosok önként álltak neki nem csak a saját portájuk előtt a hó eltakarításnak.  Kézi erővel, sok esetben saját munkagépekkel szabadítottak ki utcákat a hó fogságából. Köszönet illeti mindazokat, akik segítsétek nyújtottak a város közösségének – mondta a polgármester.

Aros János azt is elmondta, bár voltak, akik csak a közösségi oldalakon “fogtak lapátot”, de a patakiak többsége türelmes és elszánt volt. Megértették hogy elsőként a főközlekedési utak járhatóságát szükséges biztosítani és ezt követően kerülnek sorra a mellékutcák és egyéb közterületek. Hozzátette, a lakosság többsége nem csak értette és elfogadta, hogy a nagy mennyiség hó eltakarítása időigényes, még saját maga is hozzájárult a munkálatokhoz.

A polgármester azt is közölte, január 16-án megkezdik a nagyobb hókupacok elszállítását a forgalmas helyekről.

Százak lapátolták a havat az elmúlt napokban – ezt már Oláh József mondta. A Kommunális Szervezet csoportvezetője közölte, pénteken délelőtt munkaidőben a teljes állomány /120 fő/ a hó eltakarításán és a síkosság mentesítésen dolgozott. Délután öttől este kilenc óráig harminc fős ügyeleti állomány dolgozott. Szombaton negyven fővel, hajnal három órától délig az egyik, este kilenc óráig egy másik csapat takarította az utakat, járdákat. Vasárnap is kora reggel, már öt órakor megkezdődött a műszak. Negyven fővel dolgoznak főként már a belvároson kívüli lakóövezetekben és a külterületeken. A kézi munkaerőn túl két szórógép, három kerti kis traktor, egy kotró rakodó, egy homlokrakodó és egy MTZ traktor is folyamatosan munkában volt – tette hozzá Oláh József.

Feltöltő

Fel