Tehetséggondozás és Zemplén értékeinek bemutatása: megalakult a ZAJ Egyesület

A zenei, művészeti és más kulturális ágakban valamint a sportban tehetséges fiatalok felkarolása és Zemplén értékeinek ismertebbé tétele a célja a Zemplén A Jövőnk Egyesületnek. A sárospataki bemutatkozó rendezvényükön nem csak céljaikról beszéltek, alapító tagjaik és támogatóik is jelen voltak, jelezve hogy komolyan gondolják feladatukat.

Olaszliszkáról indult a kezdeményezés a civil szervezet létrehozására. Kovács L. János azt mondta, a tehetséggondozás az elsődleges céljuk, valamint az, hogy különböző rendezvényekkel felhívják a figyelmet Zemplén szépségére, értekeire. Céljukat sokan támogatják a művészvilágból és a sportolók közül is.

Valóban nemes a cél, hiszen értékekben bővelkedünk a térségben és értékes fiatalokban is, akik számára egy már tapasztalt ember szava, jó tanácsa egy életre meghatározó lehet – mondta Tóth Tamás. Az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium vezetője elvállalta az alelnöki feladatot a Zemplén A Jövőnk Egyesületben, mert bízik abban, hogy kitartó munkával sikeresek lehetnek az itt élő fiatalok.

Nem véletlen a pataki oktatási intézmény szerepvállalása, hiszen az alapító ötletgazda 2004-ben érettségizett az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban. Az eltelt időszak alatt számos országosan is elismert előadóval, művésszel ismerkedett meg, akik első szóra vállalták, hogy segítenek a zempléni értékek felkutatásában, bemutatásában. Kovács Zsolt azt mondja, sokat kapott az ÁVG-től, megérintette a pataki diákok ereje és lehetősége, most pedig úgy érzi, neki is adnia kell. Személyes barátságot ápol számos hazai közszereplővel, zenészekkel, énekesekkel, művészekkel, festőkkel és más szakemberekkel, akikkel közösen új lendületet akarnak adni a térségnek. Kovács Zsolt azt is elmondta, természetesen azt is tudják, hogy anyagi forrásokra is szükségük lesz, amihez már most keresik a támogatókat és biztatóak az első tárgyalások.

Az ismert szinkronrendező, Dezsőffy Rajz Katalin évtizedekkel ezelőtt egy család esemény hatására lett Zemplén szerelmese. Azt mondta, szívesen vállalna olyan tanfolyamokat, programokat, amelyeken a fiataloknak segítene nem csak a színészi tehetségük kibontakozásában. Szerinte a tehetség felismerése és kibontakozása a legfontosabb feladat, amiben örömmel vállal szerepet.

A Testnevelési Egyetemen végzett, majd EMerTOn és Fonogram díjas énekesnő, Keresztes Ildikó azt mondta, sosem gondolta volna, hogy ekkora örömet jelent számára a mentorálás, a tehetséggondozás. Hozzátette, talán a legfontosabb, hogy elérhetővé tegyék a saját tapasztalatukat a fiatalok számára. Ő maga rögös és nem könnyű utat járt be, de segítői is voltak. Most eljött az ideje, hogy ő segítsen. Néhány éve ismerkedett meg a Kovács családdal és azonnal baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Személyes jelenlétével is azt igazolta, rá is számíthatnak a civil szervezet céljainak elérésében.

Az est során bemutatkozott Petró Katalin, vállalati és mentális tréner, aki szintén saját tudásával járul hozzá a Zemplénből a tehetség útjára lépő fiatalok sikeréhez.

A Zemplén A Jövőnk Egyesület bemutatkozó rendezvényén az is elhangzott, 2017 nyarán tervezik megtartani első tehetséggondozó táborukat.

Feltöltő

Fel