Újabb Erdélyis sportsiker

2016. november 23-án a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének szervezésében Alsózsolcán került sor a BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ZSINÓRLABDA DIÁKOLIMPIA megyei elődöntőjére.

Iskolánkat, a Sárospataki EGYMI-t (azaz az Erdélyi János Általános Iskola és Kollégium)10 tanuló képviselte e játékban, mely a röplabda egyszerűsített szabályai szerint játszott labdajáték.

A versenyen a hazai alsózsolcai csapaton kívül, Tornanádaska, a miskolci Tüskevár és Sárospatak csapatai vettek részt.  Az Erdélyisek hihetetlen kitartásról, győzni akarásról, fegyelmezettségről, összetartásról tettek tanúbizonyságot, melynek meg is lett az eredménye, egy biztos I. helyezés.

A sárospataki csapat minden mérkőzését megnyerte, melynek tagjai:

Horváth Adrián, Szuhai Csaba, Horváth Máté Tamás, Budai Alexandra, Csendi Valéria, Herman Ákos, Oláh Norbert, Strausz Erik, Kosuth Zsuzsanna, Strausz Eugénia

A torna győztesének kikiáltott csapattagok a megérdemelt arany érem mellett megszerezték a jogot, hogy bejutva a Zsinórlabda Országos Döntőjébe (2017. március)  nemcsak iskolánkat, városunkat, de BAZ. megyét is képviselve megmutathassák tehetségüket ebben a versenyben is.

Gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítő tanáraiknak (Csubákné Gabóczi Erika, Fehér József, Földházi László)!

További képek


Fel