Eddig 1.300 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt Zempléni Szervezete

Október nyolcadikán kezdődött és november végéig tart a Magyar Vöröskereszt Zempléni Kistérségének Szervezete és az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium közös programja, amelyben tartós élelmiszereket gyűjtenek Sárospatak három élelmiszerüzletében.

Adakozóak a patakiak és a falvakból érkezők, akik a boltokban a Vöröskereszt munkatársaival találkozva egy-egy csomag liszttel, cukorral vagy konzervvel járulnak hozzá a gyűjtéshez – mondta november ötödikén Dr. Muha Miklós. Köszönet illet meg valamennyi embert, aki a legkisebb mértékben is hozzájárul a célunkhoz. A Magyar Vöröskereszt Zempléni Kistérségének elnöke gyűjtés félidejében azt közölte, csak október hónapban mintegy 1.300 kilogramm élelmiszert adományoztak a lakosok, ez előzetes számításaik szerint már 100-150 család támogatására elegendő tartós élelmiszer. A gyűjtés továbbra is minden szombaton valósul meg, kilenctől délig – tette hozzá Dr. Muha Miklós.

Pozitív élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodnak diákjaink – mondta Dusicza Erika, intézményvezető-helyettes. A „Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskola” címmel rendelkező Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákjai a közösségi szolgálat keretében vesznek részt a munkában, sőt, most már a tanárok egy része is segédkezik. Érdekes azt tapasztalni, hogy a figyelemfelhíváskor a megszólított lakos azt mondja, ő maga is rászorulna adományra, majd a boltból való távozásakor egy konzervet helyez a kosárba. Nem veszett el az emberekből a szociális érzékenység – tette hozzá Dusicza Erika.

A Magyar Vöröskereszt Zempléni Kistérségének Szervezete oktatási intézményekkel és települési önkormányzatokkal együttműködve december elején fogja átadni a tartós élelmiszerekből álló csomagot a rászorulóknak. Addig is azt remélik, az októberben tapasztalt adományozási kedve a lakosoknak nem enyhül, és legalább 250-300 családnak tudnak majd támogatást biztosítani.

Feltöltő

Fel